Maskotid on Püünsi lastele headeks sõpradeks, kui on vaja lohutust leida, nendega koos tarkuseteri ammutada või läbi nende võlukombitsate väärtusi ja reegleid endale selgitada. Kes tunneb merd veel paremini, kui üks uudishimulik kaheksajalg? Nii olidki Misse ja Kombu hea meelega valmis lapsi läbi meremaailma juhtima, neile merest lugusid jutustades.

Õuesõppe tegevustes käime mitu korda kuus mere ääres mere erinevat iseloomu imetlemas, Misse ja Kombu tihti kaasas. Kivide peal on põnev mängida, uurida meretaimi ja linde ning avastada merevee erinevaid olekuid vastavalt aastaajale.

Käime igakuiselt merd pildistamas ja oleme erinevate tehnikatega merekunsti teinud. Meil tekkis huvi, kuidas teised Eestimaa lapsed merd kujutavad ja selleks, et mere erinev nägu lastele ka läbi kunsti arusaadavamaks saaks, otsustasime korraldada ühe toreda merenäituse, mida saaksime oma lasteaias eksponeerida.

Tänavu veebruari lõpus korraldaski Püünsi Kooli lasteaed üle-eestilise laste kunstitööde näituse "Mina elan mere ääres"; mis oli pühendatud Eesti Vabariigi aastapäevale. Seesugune näitus andis lastele võimaluse näha, kui erinevalt on võimalik merd kujutada, missuguseid tehnikaid kasutatakse, milliseid tundeid ja lugusid on võimalik pildi sisse panna. Näitus tekitas oodatud uhkuse tunde - mina elan mere ääres! Iga laps, kes näitust külastas, sai leida oma lemmiku. Väikesed kunstivaatlejad said olla erinevates rollides - lapsel avanes võimalus olla nii kunstikriitik kui ka kuulaja.

Osalejaid oli 11 lasteaiast ning ka ühest kunstikoolist. Osalesid: MLA Viimsi Lasteaedadest Pargi lasteaed, Laanelinnu lasteaed, lasteaed Päikeseratas, Kohtla-Järve lasteaed Pääsuke, Kohtla-Järve Kunstide kool, eralasteaed Tibu; eralasteaed Pääsupoeg; Klooga lasteaed, Kehra lasteaed Lastetare, Loksa lasteaed ja Rannamõisa lasteaed. Väikestel kunstihuvilistel üle Eesti oli kokku 35 juhendajat ning kunstitöid saadeti kokku lausa 164. Meie näitust käisid külastamas erinevad lasteaedade rühmad ning oma Püünsi Kooli ja küla rahvas. Suur aitäh kõigile osalejatele!

Laste kunstitööde näitus "Mina elan mere ääres" tegi meie mereprojekti palju mitmekülgsemaks!