Esmalt kohtusime Kaitseliidu Sakala Maleva liikme Raul Asteliga ja noorteinstruktor Ain Laanega. Mehed olid vastavalt ametile mundris ja laste huvi äratamiseks oli kaasas terve sõduri varustus, millega eriolukorras toime tulla. Huvilistena olid kohal ka Tarvastu Gümnaasiumi 5. klassi poisid. Neid köitis Noorte Kotkaste tegevus. Vormiriietus, mis instruktoril kaasas oli, sobis suurepäraselt lasteaiaealisele poisile.

Saime teada, et Noorkotkaks võib astuda juba üsna varakult. Järgmine kohtumine toimus Sakala piirkonna Kodutütarde juhi Urve Loidiga. Ka tema oli ametivormis ja koos varustusega.

Saime teada, kui sisukalt veedavad aega kodutütred ja milliseid huvitavaid asju nad õpivad. Kodutütarde vormiriietust soovis mitu tüdrukut selga proovida. Selle kohtumise osalised olid ka kohaliku kooli 5. klassi tüdrukud, kellest üks on Paistu Kodutütarde rühma liige.

Kaitseliidu tegevusega tutvumise üheks osaks oli sõdurisupi söömine. Nõudeks plekkkausid, supipoti asemel ämber "murul" ja lauad- toolid olid selleks ajaks muutunud "kändudeks". Supi saamiseks tuli kõigil järjekorras seista, seejärel ise supp ämbrist kätte saada ja leida istumiseks sobiv "känd". Enne magustoidu söömist vajas kauss pesemist, aga ka see tuli kõigil lastel ja kaitseliitlastel ise teha.

Neljapäev oli väga pidulik ja mänguline päev. Valiti Naeruvõru president ja presidendi kaaslane ehk presidendi proua. Seejärel kutsus presidendi kantselei külla kõik lapsed, nende emad ja isad, ning Naeruvõru töötajad, et tähistada väärikalt Eesti Vabariigi 95. aastapäeva.

Kui presidendipaar sai valitud, siis jätkus mäng aktusega, kus lauldi hümni, peeti kõnesid, loeti luuletusi ja lauldi kodule pühendatud laule.

Järgnev osa piduliku päeva mängust oli presidendi vastuvõtt. Vastuvõtule kutsutuid tutvustati, kui tulevasi tublisid erinevate ametite esindajaid. Mõned lapsed tulid vastuvõtule koos emaga, mõni koos õe või vennaga.

Ka kõik Naeruvõru töötajad said presidendilt ja presidendi proualt tugeva käepigistuse. Vastuvõtule järgnes ball, mille avas avavalsiga presidendipaar. Seejärel tänas president külalisi ja palus kõiki head ja paremat maitsma.

Vallamaja külastus EV 95. aastapäevale pühendatud nädala lõpus osutus lastele väga huvitavaks. Vallavanem võttis lapsed vastu oma kabinetis, tutvustas oma tegemisi ja viis seejärel lapsed volikogu ruumi, kus meie volinikud otsustavad valla tähtsate tegemiste üle. Lapsed said näha Tarvastu Gümnaasiumis valminud mulgikeelset multifilmi "Pannkuuk" ja vestlusringis vallavanemaga oli võimalik rääkida oma muredest ja rõõmudest. Naeruvõru president tutvustas ennast vallavanemale ja õnnitles vallavanemat vabariigi sünnipäeva puhul.

EV juubeliaastale pühendatud nädala tegevuskava lõpetasime laste paraadiga Vabadussõja ausamba juurde. Süütasime küünlad ja seisatasime austushetkeks. Enamikul lastest oli kaasas kodus koos perega valmistatud sinimustvalge lipp, mille teisel küljel oma pere õnnesoov Eesti riigile. Soove oli erinevaid ja lapse enda käega kirjutatud.

Eesti Vabariigi 95. aastapäevale pühendatud sisutihe nädal sai pärjatud ühe lapse sooviga: "SOOVIN, ET EESTI RIIK JÄÄKS KAUAKS PÜSIMA."