Mõnusad talveilmad on võimaldanud lastel järjepidevalt talverõõmudest osa saada. Lasteaialapsed kelgutavad, teevad suusatrenni, loovad lumeskulptuure. Veebruari alguse tegi põnevaks liikumisõpetaja Mikola Misjuki eestvedamisel toimunud talvine spordipäev. Mõlema rühma lapsed osalesid pikima liu laskmisel, lisaks võistlesid vanema rühma rüblikud suusatamises, auhindu ja spordirõõmu jagus kõigile.

Nii nagu Aegviidu asub armsasti kauni looduse rüpes, omandavad ka meie lasteaialapsed tavapärasest rohkem teadmisi ümbritseva keskkonna kohta ning saavad olla selle kauni looduse keskel. Mõni aeg tagasi ammutasid suuremad lapsed Pikavere Lasteaed-Algkoolis loodusalaseid teadmisi keskkonnahariduse õppepäeval. Vastlapäeva aegu oli aga kogu lasteaiapere oodatud saanisõidule Mustjõe Kõrtsitallu. Aitäh ilusa päeva eest Lumila perele, eriti pereema Evika Eljasele, kes tutvustas lisaks saanisõiduvõimalusele lasteaiaperele kodu-loomi ja talumajapidamist! Väga põnevad ja elamusterohked on alati RMK Aegviidu Looduskeskuse poolt korraldatavad haridusprogrammid. Nii pakkusid ka hiljutine loodusmatk ja tarkuseterad Eestimaa loodusest põnevaid kogemusi ning loodushariduse baasteadmisi. Suur tänu matkajuht Thea Luigele! Lisaks nendele programmidele tegeletakse mõlemas rühmas loodusprojektidega, mille käigus suuremad lapsed uurivad lähemalt Eestimaa linde ja nende eluviisi, nooremate laste huviorbiidis on meie kodune pihlakas läbi aastaaegade. Lisaks peetakse väga oluliseks looduse hoidmist, eestvedajateks meie omad õpetajad Maare Roondi, Liina Morna, Luule Sirp ja Merle Valting. Aprillis kavandab lasteaed looduskonverentsi korraldamist, mille käigus saavad loodustarkustest osa lasteaialapsed, kooliõpilased ja täiskasvanud.

Tegevust on jätkunud veel mitmes valdkonnas. Lasteaias peeti sõbrapäeva pidu, toimus pidulik Eesti Vabariigi iseseisvuspäeva aktus. Traditsioonilisele hümnile ja armsale laste kontserdile lisaks andsid aktusel meie külalised Kaitseliidust Peeter Land ja Pirjo Land lastepärases võtmes ülevaate kodumaa kaitsmisest. Aitäh meie külalistele!

Veebruarikuus pakkus põnevust veel retk Oti maja juurde, kus koos tädi Elviga avastasid lapsed toredaid lumelinna tegelasi, kelgutasid ja lustisid. Aitäh Elvi Arukaevule! Ja veel, hiljuti külastas lasteaeda ja kooli 3D panoraamkino, lasteaiapere kinoelamus jutustas veealusest maailmast.

Kohe-kohe on käes naistepäev ja memmede pidu 7.märtsil algusega kl 16.00, juba valmivadki üllatused armsatele vanaemadele. Peagi on kooliminejaid ootamas ees lasteaia vanemale rühmale mõeldud kunsti-haridusprogramm KUMU-s, kevade alguse mängupidu ning rohkesti põnevat õppimist ja kogemist.

Rõõmsat talve lõppu, kevadeootust südamesse!