II Hugo Bert Muru,

III koht jäi jagamisele Kaidi Kleemani ning Kaur Nellise vahel.

Iga laps sai diplomi ja šokolaadimedali sportimise eest.

Vastlapäeval  12. veebruaril viibisime Haapsalu lossipargis, kuhu olid kelgutama tulnud ka Haapsalu lasteaedade lapsed. Ilm oli mõnusalt talvine ja vastlasõiduks sobilik, kõik lapsed lustisid meelsasti kelgumäel. Lasteaeda jõudes ootas kokatädi Jane meid hernesupi ja vastlakuklitega.

Koostöös Silma Õpikojaga osalesime vanema rühmaga kahel päeval õppeprogrammis Talv, lumi ja vesi. Lapsed uurisid vee olemust; räägiti vee kasulikkusest, kust seda leida ja kuidas vesi looduses liigub - kuidas muutub talvel. Lisaks uuriti ilmastikku ja selle muutumist, vaadeldi lund ja jääd, mängiti erinevaid mänge ja jälgiti metsloomade elu talvel. Tegevusi jätkus tuppa ja õue, kokkuvõtteks said lapsed kahel päeval täiendavaid teadmisi ja meelde tuletada juba varem õpitut.

Sõbrapäeva  hommik algas juba teisiti kui tavaliselt. Kogu lasteaiaperel oli seljas midagi punast, meeled olid elevil ja kõik olid väga naerusuised. Käes oli sõbrapäev, mis ei ole päris tavaline päev;    sel päeval peetakse üksteist meeles ning tehakse sõpradele väikesed üllatuskingitused. Mängisime ja maiustasime koos saalis ning lapsed kinkisid omavalmistatud sõbrapäevakaarte rühmakaaslastele.

Väga tähtis päev oli ka 22. veebruar, mil tähistasime lastega saabuvat 95. Eesti Vabariigi sünnipäeva. Isamaa-armastust ja kodanikuks olemist kasvatame juba väikesest peale. Alustame väga lihtsatest teemadest; mis on kodu, mis on perekond, kodukoht ja koduvald, kodukoha  loodus, sümboolika ja lõpuks Eesti kui riik.

Õpetajad paigaldasid lasteaia õuealale orienteerumisraja, mille igas punktis tuli täita ülesanne, mis oli seotud meie kodumaa temaatikaga. Kokku tuli lastel läbida 6 kontrollpunkti. Seda mängulist rada läbisid suured ja väikesed lapsed koos oma väikeste meeskondadega. Hommikupoolik lõppes mängupeoga saalis ja pidupäevatordi söömisega rühmades.

Seoses kodukoha nädalaga valmistasid lapsed koos lapsevanematega oma kodu maketi. Iga perekond lähenes meisterdamisele loovalt; majad said väga värviliselt, mitmekesiselt ja põnevalt meisterdatud. Täname aktiivseid lapsevanemaid, kes ettevõtmisel osalesid!

Kodu ja meie riik läbi lapse silmade:

KAREN 7 a: Eestis on tore elada. Meil on ilus lipp. Meeldib, et meil on president. Ta valitseb Eestit ja käib igal pool reisil, et vaadata, mis teisel pool maakera toimub. Muidu on meil ilus loodus, aga mõnikord on prahti päris palju. Mina ei viska mitte üldsegi prahti maha.

ELIISE 5 a: Kamin teeb kodu heaks.

KAUR 6 a: Eestis on sellepärast hea, et juhtub vähem sõdasid. Sõjad mulle ei meeldi. Meil on ilus loodus, tahaks hoida kogu maakera. Inimesed ei tohi prügi loodusesse visata, muidu rikutakse kõik ära ja ühtegi taime ei kasva enam. Meeldib, et meil on mitu aastaaega.

KARL 5 a: Eesti lipp pannakse tähtsatel päevadel üles. Sellepärast, et kõik teaksid, et siin elavad eesti inimesed. Sõjamehed kaitsevad Eestit. Eurodel on lahedad pildid.

MERIBEL 6 a: Siin on sõbrad, kellega ma mängida saan. Kõige tähtsam on pere ja et hoitakse kokku. Meil on sini-must-valge lipp ja Tallinn on Eesti pealinn, see on suurem kui Haapsalu.

Alanud kevadkuul jätkuvad meie ettevõtmised täie hooga. Külastasime teatrietendust "Kunksmoor ja Kapten Trumm", tähistame kalendri tähtpäevi ja korraldame temaatilisi üritusi lasteaias. Ümbritseva elu mitmekesisust ja rikkust on võimalik tähele panna seal ise osaline olles. Tähtis on iga lapse aktiivne osalemine.

Rõõmsat kevadet põue!