Käesoleva aasta märtsis andis vald perekond Mõisale teada, et kahjuks ei ole võimalik sel aastal nende lapsele lasteaiakohta pakkuda, kuna nende lapsest eespool oli järjekorras enam kui 60 last, ka ei olnud laps lasteaeda mineku hetkeks veel 3-aastane. Lasteaiakohtasid aga Harku vallas, nagu paljudes teisteski Tallinna lähiümbruse omavalitsustes, napib.

Harku vallavanem Kaupo Rätsepp: "Meie kohtleme kõiki inimesi võrdselt. Pakkusime kompromissiks perekond Mõisale saamata jäänud lasteaiakoha eest 128 eurot kuus (järgmisest aastast tõuseb see summa tõenäoliselt 160 euroni, vastav eelnõu on volikogule esitatud - toim.) nagu teistelegi vallakodanikele, paraku meiega ei nõustutud, küsiti 430 eurot. Sellega ei saanud jälle vallavalitsus nõus olla."

Kohtus viibinud Harku valla esindaja: "Tegelikult oli see ju eelistung, kus kumbki pool esitas kohtule oma seisukohad. Perekond Mõisa esmane huvi oli selles, et saada lasteaiakoht hagi tagamise avaldusega. Lahtiseletatult tähendab see, et seni kuni kohtuvaidlus käib, oleks neile lasteaiakoht kindlustatud."

Kuigi perekond Mõisa esindas advokaadibüroo Soriainen tuntud advokaat ja Tartu Ülikooli õigusteaduskonna rahvusvahelise õiguse dotsent Garri Ginter, jättis kohus selle taotluse rahuldamata.

Loe pikemalt Harju Elust.