Kuno Rooba
kinnitas, et probleem on lahenemas. Kahe viimase aasta jooksul on lasteaiarühmad nii ümber komplekteeritud, et ühes rühmas on kõik samaealised poisid-tüdrukud. See võimaldab rühma vastu võtta seadusega lubatud maksimummäära ehk 20 + 4 last. Võimaldatakse ka osaajalisi kohti: kui üks mudilane käib lasteaias hommiku- ja teine õhtupoolikul (või üks ühel ja teine teisel päeval), saavad nad kahepeale ühe koha. Muidugi on sel juhul igal lapsel individuaalne voodi, kapp ja muu vajalik.

Lasteaias Terake moodustatakse kaks uut sõimerühma, kuhu saab koha kokku 32 poissitüdrukut. Need rühmad kolivad Juubelitammede teele AS Saku Maja hoonesse - sinna, kus varem asus ehitusmaterjalide pood. Ruume hakatakse peagi remontima ja ümber kujundama. 21. augustil on plaanis uksed avada.

Lasteaia sissekäigu juurde ehitatakse mänguväljak, kuid mudilased saavad õues olles mängida ka majade vahel asuval, samuti tervisekeskuse ees oleval mänguväljakul. See viimane, tervisekeskuse väljak, saab aiaga ümbritsetud. Muidugi on hea võimalus ka pargis jalutada.

Sügisel Juubelitammede teel alustavad poisid-tüdrukud kolivad aasta pärast Terakese peamajja. AS Saku Maja hoonesse tulevad aga taas kõige pisemad.

1. septembril avab Laagris uksed Saue vallaga kahasse ehitatav Nõlvaku lasteaed, erinevas vanuses lapsed (alates 3-aastastest) saavad sinna kokku 20 kohta.

Ka Päikesekillu kohta on hea uudis - B-korpus läheb remonti ja juba sügisel ootavad mudilasi värskelt renoveeritud ruumid.

Vald suudab tagada lasteaiakoha kõigile 3-aastastele ja vanematele lastele. Sõimeealiste (1,5-3-aastased) järjekord veel jääb, kuid vald maksab lastehoiutoetust munitsipaallasteaia kohamaksumusega samas mahus.