Muheda vestluse käigus saab selgeks, millal siil ringi liigub ja millal ta magab, mida ta sööb, kui palju ta kaalub, kui palju tal poegi sünnib ja kas tillukesed siilid tulevad ilmale, okkad seljas, kui palju tal hambaid on, millist häält ta teeb, kes on ta vaenlased ja sõbrad ning kuidas ta talve üle elab.

Külaskäik jätkub lasteraamatute tutvustamisega. Helgi Saar näitab erinevaid raamatuid ja peatub pikemalt südamlikul lool „Uudishimulik siilipoeg", mis räägib sellest, kuidas siiliema oma lapse maailmaga tutvuma saadab enne teda õpetades ja juhtnööre jagades.
Raamatukoguhoidja Helgi Saar tutvustab lastele erinevaid raamatuid siilidest

Väikesed kuulajad saavad kaasa teadmise, et oma ema, isa ja õpetajat tuleb alati kuulata, sest midagi selgitades või õpetades ei taha vanemad kunagi oma lastele halba.

Enne, kui lapsed näitust uudistama lähevad, uurib Helgi alati neilt, mis meelde jäi või mis eriti meeldis. Saue Gümnaasiumi 1.a klassi lapsed ütlesid, et neile meeldis väga raamat, mida raamatukoguhoidja tutvustas. Meelde jäi aga see, et kevadiste koristustööde ajal tuleb sügisel hunnikusse riisutud lehekuhila või oksahunniku ümber kopsida, et selle all talvitunud siil teaks enne lõkke süütamist välja pugeda. Samuti meeldis lastele see, kuidas külmal ajal ringi paterdavat siili aidata, et ta talve üle elaks.

Seejärel vaatavad lapsed üle siilinäituse ja saavad lõpetuseks tuttavaks siilikesega USA-st, kes mööda põrandat ringi vurab ja naljakalt häälitseb.

Rahvusvaheline lasteraamatupäev on 2. aprillil, seda tähistatakse 1967. aastast Hans Christian Anderseni sünniaastapäeval.