Lapsevanemad sooviksid näha, et spordikompleksis müüdaks hoopis salateid, smuutisid, võileibu ja muud naturaalset ning tervislikku kraami.

Murele reageeris kiiresti spordikompleksi omaniku OÜ Strantum juhataja Meelis Härms, kes leidis, et teemapüstitus on igati asjakohane ja nimetatud toodetest on laste tervise seisukohalt kõige probleemsem kindlasti energiajookide müümine.

Ta ütles, et spordikompleksi kohvikuruum on rendile antud toitlustusettevõttele, kes otsustab pakutava sortimendi valiku, kuid eilsel kohtumisel sai kohviku omanikuga kokku lepitud, et nüüdsest müüakse energiajooke koolipäevadel alates kella 17-st ning ainult täiskasvanud inimestele. Samuti piiratakse friikartulite müüki ja eraldi saab neid osta koolipäevadel alates kella 17-st, muul ajal ainult garneeringu osana prael.

„Kuigi üldiselt olen pigem liberaalse majanduse pooldaja, siis lastega seonduva osas eeldan ettevõttelt sotsiaalset vastutust ning ootan seda ka teistelt. Kohviku omanik oli väga mõistva suhtumisega ning loodan, et esimesed kiired meetmed ei jää viimaseks. Oma panuse peaksid loomulikult andma ka lapsevanemad. Eks need söömise- ja vaba aja harjumused saavad alguse suures osas kodust,“ sõnas Meelis Härms.

Ta lisas, et kevadel lõpeb praeguse kohviku operaatori rendileping ning siis on uued tegijad ja visioonid oodatud osalema uue kohvikupidaja konkursil.

Kas ka sinu kodukohas müüakse tervist ja tervislikke eluviise edendavates asutustes ebatervislikku toitu?
Kirjuta kommentaariumisse või e-posti aadressil info@eestielu.ee