1. septembril tuli kooliperre juurde kümme I klassi õpilast. Nad õpivad usinalt ja hoolega õpetaja Katrin Laane juhendamisel. Vahetunnis on neid justkui terve koolimaja täis. Müramist ja rõõmsat meelt jätkub neil rohkesti. Vahvad sellid!

Lauka koolis õpib praegu 83 õpilast. Üheksandas klassis on 16 õpilast, kes kevadel lõpetavad kooli ja laste hulk koolimajas väheneb märgatavalt.

Uus on meie koolis see, et oleme alustanud viktoriinisarjaga, mis toimub kord kuus. Võistlevad kõik õpilased. Arvestust peame kahes vanuseastmes. Teema on iga kord erinev ja võistkondadel on ka kodused ülesanded, mida nad peavad esitama järgmisel võitlusel. Tublimad võistkonnad selguvad kevadel.

Oleme liikunud palju õues: matkamäng Tervisepäeval, orienteerumine kooli sünnipäevanädalal, matkad koostöös RMK-ga, õppekäigud looduses jne.

Toimunud on mitmeid ilusaid ja südamlikke üritusi. Oktoobris, kooli sünnipäevanädal, esines meile Eesti Kontsert kavaga „Suupill - väike sõbrake põuetaskus". 9.klassi õpilased külastasid endisi Lauka kooli õpetajaid ja töötajaid. Toimus vahva moeshow. Veel oleme tähistanud hingedepäeva ja valmistanud ette jõulupidu. Klassijuhatajad on korraldanud koos oma lastega õppekäike muuseumisse, leivamajja, Suuremõisa lossi ja Jõulumaale ning Palade Looduhariduskeskusesse.

Koolis tegutseb aktiivselt õpilasesindus, kes on korraldanud kaasõpilastele mitmeid üritusi: moeshow, poistepäev, jõulupidu. Plaanis on veel huvitavaid tegemisi, aga sellest kirjutame edaspidi.

Lauka kooli õpilased on osalenud ka maakondlikel üritustel. Vene keele tõlkevõistlusel sai Regina Otsing (9.kl) II koha. Hästi esinesid ka Angelina Silk ja Tuuli Oago. Maakondlikul kirjandite kirjutamise võistlusel sai Sandra Päll (8.kl) I koha ja Tuuli Oago (9.kl) II koha. Osa on võetud veel geograafia olümpiaadist, SUDOKU lahendamise võistlustest. Suurem osa ainete olümpiaadidest toimuvad III veerandil ja nende tulemustest kirjutame hiljem.

5.,6. ja 8. klassi õpilased, koos õpetaja Siret Lahemaaga, võtsid osa projektist ITEC, mis katsetab tuleviku kooli stsenaariumeid. Üle Eesti osales 40 klassi koos 20 õpetajaga. Lauka kool oli üks kolmest case study s.t. pidime rohkem aru andma, kuidas katsetus läks. Kõik case study õpetajad üle Euroopa kutsuti 12.-14. jaanuariks Londonisse, kus külastati koolis kasutatava tehnoloogia messi BETT. Ka meie õpetaja Siretil oli võimalus olla seal messil.

Maakondlikul sisekergejõustiku jooksualade meistrivõistlustel Emmastes saavutasid Lauka õpilased häid tulemusi. 50 m sprindis saavutas Robin Niidas (6.kl) I koha, Kaisa Tee (7.kl) II koha, ja Aleksander Silk (4.kl) III koha ning süstikjooksus (4x10 m jooks) sai Gerit Kala (4.kl) II koha.

Teine poolaasta on juba alanud. Ees on veel palju õppetööd, huvitavaid tegemisi ja üritusi.

Ilusat talve!