Lasteaiale paigaldati nurgakivi 27. juunil 2012. Ehitustööde järg jõudis sarikateni eelmise aasta 17. augustil. Lasteaia asutamine ja põhimääruse kinnitamine Ülenurme Vallavolikogu otsusega leidis aset 12. veebruaril 2013. Märtsis 2013 andis ehitaja lasteaia üle vallale. Haridus- ja teadusministeerium andis meie lasteaiale koolitusloa 14. juunil. Kevad ja suvi on möödunud kiiresti ja ikka selle nimel askeldades, et laste tulekuks oleks olemas kõik vajalikud kooskõlastused, inventar ning mänguasjad. Lasteaed on kuuerühmaline - Tihased, Leevikesed, Ööbikud, Kuldnokad, Lõokesed ja Pääsukesed. Lasteaias hakkab käima 128 last vanuses 2-5 aastat. Laululinnu kaunis hoone ei jäta külmaks ühtegi möödujat ega külalist.

Juulikuu viimased kaks nädalat on Laululinnu lasteaias olnud täis saginat ja elevust. Kogu maja 30-liikmeline töökas kollektiiv valmistus lasteaia avamiseks. Koristamine, rühmade valmisseadmine, lastega laulude õppimine ja esimesed koosolekud täitsid linnulennul mööduvad päevad. 2. augustil kell 14.00 ootasid õrnas vihmasajus lasteaia ukse taga külalised, keda oli kutsutud pidulikule avamispeole. Esimest korda heisati lasteaia hoovis riigi, valla ja Laululinnu lipp. Vallavanem Aivar Aleksejev ja volikogu esimees Heiki Sarapuu istutasid tarkuse tamme. Lasteaia sisehoovis lõikasid lindi läbi vallavanem, volikogu esimees ja Eventus Ehituse projektijuht Timo Mehilane.

Ükski avamispidu ei möödu tänusõnade, õnnitluste ja lauludeta. Vastse maja saalis öeldi sooje tänusõnu neile, kes on oma suure panuse andnud lasteaia valmimisele, samuti võttis Laululinnu lasteaia direktor Tiina Trees vastu õnnitlused ja head soovid külalistelt. Laululinnu lasteaia esimesel peol laulsid ja tantsisid Pääsukeste rühma lapsed koos õpetajatega. Eriline tänu vanematele, kes leidsid aega lauluproovides osaleda. Armsaid lastepäraseid laule laulsid Ülenurme Muusikakooli laulustuudio lapsed Ursel Oja juhendamisel. Külalisi kostitati maitsvate suupistetega ja Laululinnu tordiga.

Kuid mis oleks avamine ilma laste ja peredeta. Nii väga oodatud sündmust ei saanud siiski vaid kitsas ringis tähistada. Et lapsedki koos emmedeissidega saaksid sellest rõõmsast sündmusest osa, toimus 5. augusti hommikul avamispidu peredele. Veel pandi üles viimaseid õhupalle, kui juba hakkasid saabuma armsad tüdrukud ja poisid koos oma emmede, isside, vanavanematega. Väikesed särasilmad hoidsid küll esialgu oma vanemate lähedusse, kuid Pipi saabumine peole muutis lapsed kohe palju julgemaks ja osavõtlikumaks. Koos sai tantsitud ja lauldud ning Pipi ei suutnud ära imestada, kui tublid Pääsukeste rühma lapsed on, kel laulud juba selged ja kes nii julgelt kõigile esinesid. Tervitussõnad ütlesis vallavolikogu esimees Heiki Sarapuu ja lasteaia direktor Tiina Trees.

Loomulikult saab igal peol maiustada ja nii ootas laual maitsev kringel. Pipi korraldas lastele suure kommisaju - ja mis oleks sünnipäev ilma kingitusteta! Veel toredam on, kui kingitusi saavad külalised ja nii oligi igale väikesele tüdrukule ja poisile üks väikene lasteaia logoga helkur, mis on suureks abiliseks saabuval pimedal sügisel. Lapsed veetsid mõnusalt aega õues ja rühmades, kus tutvuti oma õpetajatega ning teiste rühmakaaslastega. Mänguasjad, mis riiulitel lapsi olid oodanud, leidsid kiiresti koha põrandal või laual ning kojuminekuks pidi nii mõnigi vanem leidma meelitusi ja lohutama last, et homme tuleme jälle lasteaeda. Maja täitus laste rõõmu, kilgete ja mängudega, mida töötajad juba pikisilmi olid oodanud.

Lasteaia eesmärk on lapse mitmekülgne ja järjepidev arendamine kodu ja lasteasutuse koostöös. Lasteaia läheduses asuv Eesti Põllumajandusmuuseum ja dendropark võimaldavad avastus- ja õuesõppemetoodika rakendamist ning Eesti kultuuritraditsioonide väärtustamist ning olulisel kohal saab kindlasti olema muusika. Lasteaia aasta tuleb põnev nii lastele, vanematele kui ka lasteaia töötajatele, sest koos on põnev kasvada ja üksteist tundma õppida.

TIINA TREES,
lasteaia direktor

KAIA PÄRN,
õppealajuhataja