Emajõel liiguvad jõetrammid, mis peatuvad Supilinnas Kartuli tänava otsas,  Sadamaturu juures ja Jõe keskuse ehk Sõbra tänava otsas. Orienteeruvalt  igal täistunnil alustavad jõetrammina liikuvad alused Jõmmu ja Hilara  sõitu  turu juurest, Hilara läheb üles- ja lodi allavoolu. Vahepeatustesse  jõuavad alused umbes veerandtunniga (vt kaarti) Täiskasvanule maksab  jõetrammil sõit 1 euro, kuni 16aastased saavad sõita tasuta. Jõetrammid  liiguvad kell 11-15. 

Vabaduse puiesteel kehtib sõidukitele liikluse piirang kuni kella 18ni. 

Laupäeval kell 12 algab Küüni tn pargis ka traditsiooniline Tartu linna  tervisepäev, kus huvilised saavad osaleda ühisvõimlemises ja 6- või  10-kilomeetrisel tervisekõnnil, kontrollida oma tervist ja kuulda  spetsialistidelt nõuandeid tervislike eluviiside harrastamiseks.

Tervisekõnniks saab kohapealt tasuta rentida käimiskeppe. Tervisekõnnil  osalejail on soovitav eelnevalt registreerida Tartu linnavalitsuse  tervishoiuosakonnas tel 7361 323 või e-postiaadressil tho@raad.tartu.ee  hiljemalt 20. septembriks. 

Igale tervisekõnnil osalejale on kingitus ning lisaks loositakse kõikide  osalejate vahel tervist toetavaid auhindu. Tervisepäeval autasustatakse ka  „Jalgsi tervise nimel 2012" kampaanias osalenuid. 

Tervist kontrollivad ja nõustavad ning oma teenuseid ja tooteid  tutvustavad SA Tartu Ülikooli Kliinikumi spordimeditsiini ja taastusravi  kliinik, GlaxoSmithKline OÜ, Oriflame, MTÜ Vireo ja  Tartu linnavalitsuse  tervishoiuosakond.