Sel ajal, kui noored luurajad seiklesid, asusid teele Tuleretke Sõnumitoojad ehk 10 kilomeetrisele rajale minejad. Sõnumitoojad täitsid rajal ka mitmeid ülesandeid - luurasid vaenlase laagrit, abistasid haavatud võitlejat, otsisid maa seest kadunud varandusi ja palju muud. Sõnumitooja parim oli salk nimega A-Rühm koosseisus Mark, Hannela ja Maia.

Tuletoojad asusid oma 25km retkele teele pärastlõunal. Neid kiusasid rajal vaenlase väed ja ratsapatrullid. Samamoodi, kui 10km rajal, tuli neil üle Padise valla asuvates punktides täita erinevad ülesanded. Parimad olid M-Klubi nimelise salga võistlejad Jaanus, Rain, Mehis ja Eero, kelle raja läbimise aeg oli alla 4 tunni. Tuleretkel osalejatel oli võimalik ka peale võistluse lõppu lõõõgastuda saunas.
Kõigile kiitus tubli töö eest, sest mitte ükski võistkond rajal abi ei vajanud ega katkestanud.

Terve päev oli võimalik saada kloostri juures Naiskodukaitse Lääne ringkonna tublide naiste keedetud suppi, kõlas muusika ja kogu asjal hoidis silma peal ja juhendas tseremooniameister Marko Matvei.

Tuleretke aitasid käimas hoida Padise Vallavalitsus, Gladius, Padise mõis, Padise kool, Naiskodukaitse Lääne ringkond, Kaitseliit, Padise tall, Kallaste talu, Padise kohvik, Määra Mäe meistrikoda ja StarTrade. Kõigile abilistele, Padise valla rahvale ja eelkõige osalistele palju tänu.
Järgmise aastani!