Kartulifestival Paides keerleb ümber kartuli. Kultuurikeskuses on Taimebioloogia Uurimiskeskuselt Evika kartuliloeng, eriliste kartulisortide väljapanek ja nõustamine.

Parklas on võimalik kaubelda Kartuliuulitsal ja eelregistreerunud kartulimüüjatele on müügipind tasuta (eelregistreeruda saab kuni 12.oktoobrini www.paidelaadad.ee või tel 3849130).

Kartulitoitude töötubades valmivad maitsvad road Paide, Tallinna, ja Tapa meistritelt.  Kõhtu saab täita kartulipirukate puhvetis ja Kartulipudru kohvikus.

Kartulifestival Paides pakub tegevusi lastele. Kultuurikeskuse fuajees tegutsevad töötoad, kus saab teha kartulitrükki, valmistada loodusmaterjalidest suveniire ja mänguasju, viltida, maalida puidule ja riidele. Lastetunni peaesinejad on Tallinnast:  tantsuansambel „Solnõško" ja folklooriansambel „Kadrill". Kaasa teevad  PAIde lasteaia  laululapsed. Mängutunnis toimuvad toredad tegevused.

Kõik päeval toimuvad tegevused on tasuta. Kultuurikeskuse parklas toimub sama aeg Oktoobrilaat, kus saab kaubelda aia-, toidu-, käsitöö- ja tööstuskaupadega. Kõik kes soovivad sel päeval kauplema tulla, registreeruge www.paidelaadad.ee

Paide Kultuurikeskuse suures saalis algab kell 17 eesti ja slaavi kultuurikollektiivide ühiskontsert.  Esinevad külalisekollektiivid Tallinnast, Viljandist ja Tapalt ning omad Järvamaalt ja Paidest. Pilet kontserdile maksab 2 €