Abivallavanema, sotsiaaltöötajate ja sotsiaalkomisjoni eestvedamisel oleme selle probleemi kallal viimasel paaril kuul palju pead murdnud, sest eks vallalgi on siin oma osa ära teha. Sellega seoses sai märtsikuu volikogu istungil kinnitatud kaks uut sotsiaaltoetust - peretoetus ja arendustegevuse toetus. Peretoetus on sisuliselt mõeldud küll tervele perele, kuid arendustegevuse toetus on suunatud puhtalt Are valla koolides õppivate valla lastele. Arendustoetuse eesmärk on toetada lapsi ja nende vanemaid kooli ekskursioonide, teatriskäikude ja muu säärase kulude katmisel.

Nii nagu iga toetusliigi puhul nii on ka nende puhul oluline, et abi jõuaks 100% abivajajani sest paratamatult ei oska kõik inimesed rahaga ümber käia. Seetõttu lihtne nn „lennukilt jagamise" meetod ei toimi millest meie riigiisad on õnneks aru saanud. Ilmselgelt vajavad tänases Eestis järjest suuremat tuge lasterikkad pered, üksikvanemad ning erinevad puudega inimesed ning nende hooldajad, mida enamik valdasid üksinda täies mahus tagada ei suuda. Ehk jõuavad arusaamad eestlaste tegelikust elust Toompea koridorides liikuvate riigiisadeni ning loodetavasti saame lähiajal teatavaid muutusi näha.

Valla toetuste osas oli see esimene ettevaatlik samm, mis loodetavasti lähiaastatel lisa saab. Loomulikult on meie toetuste maksmise aluseks kohalikud määrused ning eelkõige eelarvelised võimalused sest arendamist vajab iga valdkond (teed, tänavavalgustus, hooned, kultuur, sport, haridus jne). Milliseid toetuste liike tulevikus veel tuleks luua on täna veel vara öelda. Mina isiklikult pooldan igati laste abistamist sest neis peitub meie tulevik.