Kui õpilaste arv koolides varasemalt vähenes ja nüüd püsib stabiilsena, siis positiivse üllatusena on hakanud kasvama huvikoolis käivate laste arv. Are vallas ühtegi huvikooli küll pole, mistõttu käivad meie lapsed teiste omavalitsuste omades ning Are vald tasub neile vajaliku tegevuskulu. Sellest septembrist alustas huvikoolides hetkel teada olevate andmete järgi 15 õpilast ning 11 neist Pärnu ja Pärnu-Jaagupi muusikakoolides. Nii palju muusikakoolis käijaid pole Are vallas varem olnud. Loodan, et nad pidevast õppimisest ei tüdine ning hiljem toovad oma musikaalsusega kuulsust nii endale kui ka oma kodukohale.

Sellest sügisest said Suigu Lasteaia-Algkooli õpilased endale ka uued toolid ja lauad, mida oldi kaua oodatud. Varasem mööbel oli „ajahamba" poolt juba kõvasti puretud ning seda ei olnud võimalik reguleerida vastavalt laste kasvule. Uute puhul on tegu personaalsete laudadega, mida saab juba lapse järgi parajaks sättida.

Koolilaste elu ja korraldust mõjutab palju ka bussitransport. Kui varasemalt oli bussisõidu graafikute koostamine suuresti bussijuhtide ja koolijuhtide õlul, siis alates sellest sügisest kinnitas koolibussi sõiduplaanid vallavalitsus. Plaanide ehk graafikutega on võimalik tutvuda valla veebilehel www.arevald.ee. Korralduse koostamise juures arvestati, et lapsed saaksid ohutult kooli, lasteaeda ja noortekeskusesse ning tagasi koju toimetatud. Esmane on muidugi kooliõpilaste sõit, sest siinkohal tuleb meil arvestada riiklike regulatsioonidega. Lasteaia laste puhul jäi Are piirkonna vanematele jätkuvalt kolm erinevat aega, millest ühes on kaasas ka kasvataja. Lasteaia personaliga sai kokku lepitud ka kindel järelevalve laste hommikusel saabumisel bussiga. Õhtusi bussiringe ära kasutades saavad noored osaleda ka noortekeskuse tegemistes.

Bussiringid on tehtud võimalikult optimaalsed vältides iga võimalikku lisakilomeetrit ja seda eriti meie kruusateedel, mis sügisvihmade mõjul võivad üsna auklikuks muutuda. Aegades võib olla jooksvaid muudatusi vastavalt koolide korraldustele.

Meeldivat teadmiste omandamist nii noortele kui vanadele.