Laekus ka mitmeid ettepanekuid. Kuidas teha lihtsate vahenditega koertele jalutusplats? Pakuti, et kui Haabneemes Tammepõllu heinamaale lihtsalt niita sisse jalutuskujad või rajad, siis saaksid lemmikloomapidajad seal koertega jalutada. Esmalt loomaomanikud muud ei vajakski. Selleks, et tänaval ei vedeleks junne, oleks juurde vaja väljaheidete kaste – siis koristataks ka rohkem oma looma järelt. Mitmed ettepanekute esitajad jõudsid aga selleni, et lemmikloomaomanikke on vaja koolitada, kuna lemmikloomaga ei osata käituda.

Kohtusin ka Viimsi Koerte Toa esindajaga, aruteluteemaks oli loomaomanikele suunatud kampaaniate korraldamine. Seal tekkis mõte korraldada loengusari ja kampaania, mis keskenduks erinevatele teemadele ja sealhulgas aitaks inimesi oma lemmikute eest paremini hoolitseda.

Kasside Turvakodu esindajatega kohtumisel arutasime, kuidas vähendada kodutute kasside arvu, millist teavitustööd on vaja teha ja milliseid kampaaniaid lemmikloomaomanikele suunata.

Need kohtumised andsid hea sisendi ja kaardistasid lemmikloomanduse valdkonna kitsaskohti. Kommunaalametil on plaanis korraldada lemmiklooma omanikele suunatud kampaania, samuti otsitakse rahastusvõimalusi ,et viia läbi põhjalik loengusari lemmikloomapidajatele ning valla kodulehele paneme välja rohkem lemmikloomandust puudutavat infot. Kevadel vaatame üle kohad, kuhu rajada koerte jalutamisplatsid– esmalt kasvõi niidame rohu, rajame jalutamiskujad, paigaldame väljaheidete kasti st loome esmased tingimused.