"Teadupärast võtsime hooldehanke üle käesoleva aasta 3. jaanuaril. Kuna hanke väljakuulutamine võttis aega, viibis ka oma soolapuisturi saabumine Saksamaalt. Möödunud kolmel kuul oleme tänavatele puistanud 40 tonni kloriide ja kõnniteedele 34 tonni graniidipuru. Kevadise päikese kaasmõjul on aga graniidipuru miinuseks see, et päiksesoojus suudab kivimit ennast niipalju soojendada, et see sulab lumekihi sisse, mistõttu tema funktsioon libedusetõrje jaoks kaob. Oleme kaalunud ka soolaliiva kasutamist kõnniteedel, kuid seda keelab jällegi tee seisundinõuete määrus, mis sätestab puistematerjalina kasutama libeduse tõrjeks abrasiivpuistematerjali, mille tera läbimõõt on 2 kuni 6 mm. Tehnilise poole pealt on hankes pidevalt käigus kõnniteede ja ristmike jaoks Landini väiketraktor (sahk, puistur, frees) ja minilaadur JCB. Teedel ja platsidel hoiavad korda MAN sahksoolapuistur, Greider New Holland ja kopp-laadur Terex. Kindel plaan on järgmiseks hooajaks aga juurde soetada kõrvaltänavate lumetõrjeks keskmise suurusega traktor, mis oleks varustatud saha ja tagumise jääkammiga, et vältida edaspidi kinnisõtkutud jääkihiga tänavakatteid.

Probleemiks on kujunenud 1,1 meetri laiused kõnniteed (Ülesõidu, Jaama ja Uus tänav ning Piiri tänava ülemine ots), kus valgustuspostid või puud asetsevad kõnnitee alas. Selliste kõnniteede jaoks tehnikat pole ning kõnniteedelt tuleb lumi käsitsi ära loopida. Samuti on takistuseks autod, mis pargivad osaliselt kõnniteedel. Igakevadiseks probleemiks tänavate hooldel on tänavate lagunemisest tingitud löökaugud. Koostöös linnavalitsuse esindajaga oleme neid pidevalt kaardistanud ja järjest parandanud külmseguga, mida on kulunud juba ligi 12 tonni.

Kindlasti pole aga külmsegu jätkusuutlik ja soojade ilmade saabudes tuleb see teekattest uuesti välja freesida ning asendada liiklustihedusega kooskõlas oleva asfaldiseguga.

Kokkuvõtteks võime öelda, et oleme tänavate hooldamisel püüdnud anda endast parima. See talv on andnud meile palju uusi kogemusi. Oleme veendunud, et paremat tastet võime saavutada ainult koostöös linnaelanikega."