Kõikides rühmades toimusid mitmed tervislikud üritused nii lastele kui lastevanematele. Iga liikumine on vajalik, kuid sama vajalik on teada, kuidas anda kodus esmaabi. Vajalikke näpunäiteid jagas lastevanematele Koeru Arstikeskuse meditsiiniõde Merje Remmelgas mürgistustest, uppumisohust, põletustest jne.

Koostöös lastevanematega valmis igal rühmal „Puuviljaraamat". Koduseks ülesandeks oli lapsevanemal loosi tahtel vaja leida antud puuvilja kohta kõike huvitavat - päritolumaa, kasulikkus, retsept toidu valmistamiseks - lisaks joonistas laps ilusa pildi ja oligi kogu info koos. Puuviljaraamatute näitus oli matkapäeval.

Puuviljapäeval said lapsed maitsta eksootilisi puuvilju, mida ei sööda iga päev. Laste lemmikud olid melon ja granaatõun.

Seekord oli kokkamistund lastevanematele lasteaia köögis. Kokk Kairi juhendamisel õpiti valmistama tervislikke toite. Valmis õhuline ja maitsev porgandikook tatrajahust ning salatipadi ürdiõliga. Meie lapsevanemad olid superkokad. Ühine mõte - hakkama saime, enda tehtud, hästi tehtud. Degusteerimisel jätkus kiidusõnu uuele kokatädile hulgaliselt nii lastelt, lastevanematelt kui ka juhendajalt.

Ka lastel olid oma kokkamised - valmistati tervisesalateid rühmades. Isegi 2-3-aastased rebisid hiina kapsa lehti ja panid kaussi pirni- ning õunatükke. Omatehtud salat oli ju kõige parem.

Selle nädala toidud valisime „Lihtsa külatoidu" retseptiraamatust.

Südamenädala haripunkt oli neljapäeval. Toimus juba viiendat aastat traditsiooniline lapse, vanemate ning vanavanemate südamematk, motoks: „Ole aktiivne koos lapsega".

Pääsusilmad ja Sinililled matkasid oma emme-issiga lasteaia õuealal, suuremad Aruküla mõisapargis, lahendades põnevaid meeltega seotud ülesandeid ja mõistatusi.

Sai nalja ja rõõmu nende ülesannete täitmisel. Oli vaja leida tammepuu, kükitada ja hüüda uhuu; ümber puu mingi lastelaul laulda; liikuda mutimullahunnikuni tehes väikese metslooma hääli jne. Ka emmed-issid said südamest naerda - aga naer on ju terviseks. Tulles tagasi lõbusalt matkalt olid kõigil põsed punased, tuju hea ja kui hästi maitses õues tervislik ühepajatoit.

Südamenädala lõpuks sai igaüks kaela endavoolitud punase südamekese. Lastevanemate mõtted südamenädalast:

  1. Väga meeldisid südamenädala üritused. Laps teadustas iga päev midagi uut, millest kodus polnud varem juttu olnud. Eriti mõnus, et lapsele läheneti läbi emotsioonide.

  2. Tore, et lasteaias propageeritakse tervislikke toite, kaasates ka lapsi ja lapsevanemaid toiduvalmistamisse. Sain ka ideid koduse menüü tervislikumaks muutmiseks.

  3. Matkapäev - väga vahva ja tore. Erinevatel aastatel erinev ja huvitav, mõeldes just lastele. Koos lapsega loodust avastada, lahendada mõistatusi ja olla ka nagu laps - mida siis veel tahta.

  4. Kiidusõnad lasteaia kokatädile - maitsev ja tervislik ühepajatoit, mille tulemusena oli kodus kolm päeva menüüs sama toit. Aitäh!

  5. Igati tore oli lasteaia köögis kooki küpsetada ja salatit teha, kus mõnusalt juhendas meid kokatädi Kairi. Mis sest, et kõik oli uus ja huvitav, mõtted ka kodus proovimiseks.

  6. Alati on tore - kui lasteaia ja kodu vahel on head suhted, mida näitas ka südamenädal.

  7. Jõudu teile järgmisteks vahvateks ettevõtmisteks. Ootame väga.

Tänu kõigile lastevanematele, Merje Remmelgale ja kogu personalile.