„Saabuvat pimedat ja külma aega arvesse võttes tuleks mõelda, mida saab igaüks meist teha selleks, et vältida liiklusõnnetusse sattumist. Helkuri kandmine ning tähelepanelik käitumine liikluses on vähim, mida me kõik elude säästmiseks teha saame," rõhutab Põhja Prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Elari Kasemets.

Arvestada tuleks tõsiasjaga, et liiklusõnnetusse sattudes on nõrgemaks pooleks pea alati jalakäija. „Lähenedes ülekäigurajale peab veenduma, et sõiduk näeb teid ja annab teed. Samuti ei maksaks kõndida seal, kus teeolud seda ei võimalda või kus kõndimine on ohtlik nii jalakäijale kui ka teistele liiklejatele. Liigeldes maanteel, eeskätt just pimedal ajal, soovitan autojuhtide tähelepanu tõmbamiseks kasutada erksamates toonides riideid. Kindlasti peab kandma helkurit - seda politsei ka lähinädalatel väga teraselt kontrollib - ning liiklema vasakul pool teeservas," annab Kasemets soovitusi. Helkuri kandmiselgi on omad nõuded. See peab olema kinnitatud umbes põlvede kõrgusele, olema puhas ning autojuhile nähtav.

Selle aasta üheksa kuu jooksul on Tallinnas ja Harjumaal registreeritud kokku 390 inimkannatanuga liiklusõnnetust, neist 121-s on saanud viga jalakäijad. Tänase seisuga on Põhja Prefektuuri territooriumil juhtunud liiklusõnnetustes hukkunud 16 inimest, kellest viis on olnud jalakäijad. Viimane surmaga lõppenud õnnetus leidis aset esmaspäeva õhtul Tallinna-Tartu maantee 34. kilomeetril, kus 67-aastane mees sai teed ületades löögi sõidukilt Peugeot. Jalakäija viidi vigastustega haiglasse, kus ta paar tundi hiljem suri. Esialgsetel andmetel oli mees tumedates riietes ning ei kandnud helkurit.

Keilas on sel aastal juhtunud 2 liiklusõnnetust, kus on inimesed kannatada saanud. 24.aprillil põrkasid Männiku tänaval kokku kaks sõidukit. Avariis said vigastada kaks inimest. Teine õnnetus toimus Linnamäe teel, kus 31.juulil läks kraana ümber ja inimene sai viga. Jalakäijatega liiklusõnnetusi pole sel aastal Keilas juhtunud.