Peda tööõpetuse lõpetanud Iivi juhib nö naiste töid, milleks on ennekõike aiatööd, söögitegemine, koristamine, ka poe pidamine. "Kuus aastat tagasi hakkasime rajama Elulille parki, mis nagu magnetiga tõmbab inimesi siia ligi," kõneleb Iivi uhkusega Harjumaale kerkinud maailmas ainulaadsest rajatisest. Parki tekkis ka poekene, mida Iivi peab. Poes müüakse vaid asju, mis seonduvad Lilleoru tegevustega - tervikliku, ökoloogilise eluviisi ja joogaga.

"Üks populaarne teema, mille läbi siia inimesi satub, on ravimtaimed. Kursusi teevad meil erinevad taimetargad.

Lilleoru ravimtaimeteed on väga erilised, nende unikaalsed omadused tulenevad kasvukohast Elulillel. Meie ainulaadsed teesegud paneme kokku oma teadjamehe poolt loodud unikaalsete retseptide järgi."

Koos Lilleoru ja siinse õpetuse arenguga on toimunud ka Iivi areng. "Lilleoru ei piira inimesi mingi konkreetse õpetuse või uskumustega. Kui siin ringi käin ja külla tulnud inimestele meist räägin, siis ütlen küll, et oleme joogakeskus, aga selgitan ka, et meie jooga pole võimlemisharjutuste seeria, vaid kogu elu," selgitab Iivi.

"Tihti küsitakse meie templit või sümboleid nähes, kas meil on siin hinduistid, aga meil pole tegelikult mingit usku, kasutame teiste hulgas ka Indias säilinud iidseid teadmisi. Eesti muistsed teadmised ja maatargad hävitati ajaloopööristes, aga Indias on säilinud tuhandete aastate tarkused, mida meie siin kohaliku kultuuri ja tänapäevaga integreerime." Niisiis on Lilleoru koht, kus uuritakse inimest tema sügavama olemuse tasemel.

"Võtan kõik külalised vastu kui teelkäijad ja otsijad. Usun, et kõik otsijad ehk leiavad enda jaoks meilt midagi," räägib Iivi. Ühe legendi lükkab perenaine kohe ümber - Lilleoru pole mingi endaga puntrassejooksnud hingede varjupaik. "Siia on kiputud küll elu eest peitu, aga Lilleoru võtab vastu vaid neid, kes otsivad õpetust, mis aitab inimesel ennast tundma õppida ja elus seeläbi toime tulla. Kui inimene ei taha eluga toime tulla, siis ei ole see tema jaoks õige koht."

Kui Lilleorus toimuvad kas kultuuriüritused või kursused, siis Iivit enamasti publiku hulgast ei leia, ta istub poes leti taga. Poekese tulu läheb kogukonna hüvanguks.

Ostetakse kõige rohkem joogatarvikuid, millest osa on Lilleorus endas valmistatud, Lilleoru kirjastuse raamatuid ja DVD-sid. Uusimaks hitiks on saanud vee elujõudu taastavad veekarahvinid ja -pudelid, mille maaletoomisega alustati, kuna vesi on osa inimese tervise ja terviklikkuse alustest.

Oma 20ndal juubeliaastal on Lilleoru tavapärasest veelgi rohkem avatud. Nii toimub näiteks 20. juunil meie tsivilisatsiooni ühe vanima pärimusmuusika - India raagade kontsert, 22. augustil aga Eesti regivärssidel põhinev pärimus-etendus.

Kindlasti toimub hulk üritusi, mis seotud Lilleoru uue AVATUD keskuse ehitusega.

"Kogu meie tegevus on suunatud inimesele arenguvõimaluste pakkumisega erinevates vormides," tõdeb Iivi. Täpsemalt ürituste kohta soovitab ta vaadata www.lilleoru.ee.