Esimene ja kõige suurema aktsendiga on keskväljaku kuusk, mis sai võrreldes möödunud aastaga veelgi pidulikumalt ja külluslikumalt valgevalguse rüüga kaetud. Edasi liigub teine valgusring siduva üleminekuga punakuldse kujundusega, mille ümber omakorda kolmas, laiemale alale paigutatud kuldsete kettidega puud.

Ühtse kujunduse algus ja lõpp Tallinna ja Lossi tänaval sai kavandatud uudsemas võtmes metallkonstruktsioonil kuuseokste ja valguskettidega kaetud keradega, mis tekitaks trossühendusel sidususe ülejäänud hoonetele ja paigaldatud dekoratsioonidega ning moodustaks raamistiku ühtsele Keskväljaku kujundusele.

Tänu linnamajandusele on mitmete aastate jooksul välja kujunenud pühadevalgustuse paigaldamise hea süsteem, mis sisaldab kindlat ajagraafikut ning toimivaid paigaldamisvõtteid. Ideaalis soovime jõulupühadeks välja töötada 3-4 dekoreerimise kontseptsiooni, mida saab aja jooksul pidevalt edasi arendada ja täiendada, kuid mis annab ka võimaluse uusi alasid ja objekte dekoreerimiseks juurde haarata.

Loomulikult annab ideed edasi arendada vaid vajalikus mahus kujunduselementide olemasolul, mida aasta-aastalt täiendada. Täna on puudus ka ühtsema dekoratsiooni paigaldamise võimalustest ning elektrivõimsusest, mida paraku olulistes sõlmpunktides vajaka jääb.

Teatud määral on tagasihoidlikkus voorus ning nappide võimaluste juures peab kõik kujundusliku poole veelgi enam mõtestatumalt läbi kaaluma, mis piiritute ja hulluslike ülekuhjatud kujunduste kõrval kordades rohkem silmailu ja hingepaitust tekitab.

Ühel hilisõhtul rattaga läbi kesklinna sõites jõudsin teadmisele, et pole mõtet kadestada suurlinnade tulederohkust.

Meie väikelinna õhtu- ja ööelu on nii vaikne ja tagasihoidlik, et võimas tuledemöll tunduks siin peaaegu inimtühjadel tänavatel kohatu priiskamisena.

Kõikide heade mõtete, soovide ja abistamiste tulemusel valmib nii lastele kui heas mõttes lastemeelsetele siiras ja veidi muinasjutuline vaateaken Keskväljaku kuuse taustale.

Lihtsuses peitub võlu ning antud juhul on tegemist vaid puhta ja ausa andmisrõõmuga. Suur ja siiras tänu kõigile, kes saavutatud ilusa tulemuse juures abiks olid! Kaunist ja rahulikku jõuluaega!
______________________________

Toeta aastavahetuse ilutulestikku

Aasta läheneb vaikselt lõpule ja jõulud on peagi saabumas. Tore ja meeleolukas aeg teha midagi head oma pere, sõprade, lähedaste ja kaaskodanikegi jaoks!

Jõuludele järgneb aastavahetus, mis algab heade soovidega uueks aastaks ilutuld nautides. 2012. aasta vastuvõtuks korraldatav ilutulestik lastakse Kuressaares taevasse linna turuväljakult.

Juba aastaid on Kuressaare linnavalitsus korraldanud ilutulestikku koostöös heade ettevõtjate ja koostööpartneritega nii, nagu tehakse seda traditsiooniliselt paljudes maailma paikades. Linn panustab tänavu ilutulestiku kordaminekuks 1000 eurot. Igasugune rahaline toetus on aga teretulnud ja märkimisväärne. Kui soovid kaasa lüüa linna aastavahetuse ilutulestiku korraldamises, soovides üheskoos kaaskodanikele paremat uut aastat, palume kanda toetussumma Kuressaare linnavalitsuse kontole 10602007390004 SEB märgusõnaga: Linna aastavahetuse ilutulestik.