Tee Riiga osutus tavatult pikaks, sest õnnelik reisiseltskond sattus bussi, mida juhtis bussijuht, kes teadis vanasõna - aeglasemalt sõuad, kaugemale jõuad. Nii see tõesti oli, sest keegi ei lugenud kokku neid autosid ja busse, mis külitasid õnnetult kraavis. Kuigi jõudsime Riiga plaanitust hiljem, ei jäänud tegemata ega nägemata midagi.

Töö ja lõbu koos

Valla alaealiste komisjon ei unustanud hetkekski oma eesmärki - tutvuda Riia ametivendade tööga. Seetõttu artikli autor neid ka Riia linna ekskursioonil ei kohanudki. See-eest õhtuses kultuuriprogrammis olid nad juba osalemas. Kuulujärgi nähti ja kuuldi Riia võõrustajate juures palju uut ja huvitavat, sest jutuainet jagus veel järgmisel päeval Siguldas ja ilmselt koduni välja. Loodetavasti kuluvad Riia muljed edaspidises töös igati ära.

Esimese reisipäeva õhtul valis igaüks kultuuriprogrammi oma maitse järgi: kes käis Riia Toomkirikus orelikontserti kuulamas, kes nautis Kunstimuuseumis kunsti, kes tutvus imekauni talvise Riiaga.

Kui esmapilgul võib tunduda, et klubi Laagri Tervis noored treenerid Eric Brauer ning Lennart Steinberg, viimane on ühtlasi ka Saue Vallavolikogu- ja alaealiste komisjoni liige ning teised komisjoni liikmed, seeniorid ja erivajadustega inimesed moodustavad kokkusobimatu seltskonna, siis meie reis tõestas hoopis vastupidist.

Lennart Steinberg ja Eric Brauer sobisid hästi päevakeskuse raudvara Helmega, kes mõne aasta pärast 90ndat sünnipäeva tähistab. Helme kepsles muretult üle hangede ja tegi kõik jalgsikäigud kaasa, abiks teadmine, et noorte meeste tugi on kogu aeg käepärast. Samas soojendas artikli autori südant, et alaealiste komisjon vallas ikka nii nooruslik ja teotahteline on.

Turaida lossis läks isegi osake giidi juttu imekauni Turaida õnnetust saatusest kaduma, sest komisjoni tööd ja tegemised vajasid ikka ja jälle lahtirääkimist. Selgus, et ka uus võib tõesti olla unustatud vana ja jõusaalis mehistumine võib edaspidi nii mõnegi alaealiste komisjoni sattunud paharetist memmepoja õigele teele juhatada.

Koostöös peitub jõud

Kokkuvõttes võib öelda, et kuigi seltskonda oli erinevatelt elualadelt, sobisid Saue vald ja Saue linn omavahel hästi.Vastastikune läbikäimine ja koostöö rikastab kõiki. Alati ei pea see toimuma töölaua taga, vahel on ühised ettevõtmised, kus erinevad inimesed koos, palju rikastavamad. Kujunevad uued tutvused, uued kontaktid, head ideed võivad tulla sealt, kust ei oska oodatagi ja ka kogemused on erinevad. Noored ei pelga ega põlga sugugi eakate elutarkust, nagu tõestas meie reis.

Meeldivat koostöö jätku soovib vallarahvale Saue Päevakeskus Saue linnast.