Arukate Akadeemia liikmed soovisid linnajuhtidelt teada, kuivõrd on Jõgeval tekkimas uusi töökohti ning said vastuseks, et töötus on Jõgeval suhteliselt madal. Selleks, et senisest enam inimesi ja eriti noori otsustaks töötada Jõgeval oleks tarvis rohkem kõrgepalgalisi töökohti. Need tekivad siis, kui ettevõttetel oleks huvi Jõgeva majandust arendada, paikkonda investeerida.

Arukate Akadeemia eestvedaja Asta Paeveeri sõnul ootavad paljud vanemaealised, et Jõgeval valmiks päevakeskus, kus oleks võimalik koos käia, omavahel suhelda, huviringide töös osaleda jne. Kõlas ka mõte, et päevakeskuses võiksid aktiivset tegevus leida ka eakamad mehed, kes võrreldes samas vanuses naistega rohkem koduseinte vahele istuma kipuvad jääma.

Jõgeva päevakeskuse rajamine on kavandatud Keskerakonna ja Reformierakonna vahel sõlmitud koalitsioonilepingus. Asukoha valikuks tuleb aga kaaluda erinevaid variante.

"Minu arvates on tänane Jõgeva linna juhtkond jõudnud lühikese ajaga palju korda saata. Remonditud ja korrastatud on tänavaid, paigaldatud pinke. Eriti meeldiv oli kuulda, et seoses põhikooli renoveerimisega saab kaasaegsed ruumid Jõgeva linnaraamatukogu, " märkis teenekas ajalooõpetaja Heino Veskis, kes on samuti Jõgeva aukodanik.