Kümme aastat tagasi alustatust on tänaseks saanud linnarahvast ühendav traditsioon, tollastest Loksa Lasteaia mudilastest-päkapikkudest on tänaseks sirgunud juba gümnaasiuminoored, aga igal aastal tulevad ikka uued särasilmsed, päkapikumütsides ja laternatega väikesed loksalased altarituld tooma, et üheskoos Jõulukuuse sära nautida.

Kirikuliste hulgas oli sel pühapäeval emade-isade kõrval palju noori ja lapsi. Püha talitust olid tulnud kaunistama õpetaja Juule Laurendi  lastekoor, solistid ja õpetaja Erika Kasetalu flöödiõpilane Annemari Adler. Lauldi kauneid jõululaule ja kõigi kirikuliste südant soojendas pisikese Sandra sooloetteaste.

Lauljate saatemuusika eest hoolitses asendamatu Loksa Muusikakooli direktor Lauri Metus. Tänu temale saame me läbi advendiaja kuulata linnas ka kaunist jõulumuusikat.

Ilm oli võrratu, kuusk sel aastal lausa eriliselt kohev. Kui advendiküünal süüdatud, lõid kuusel särama ka värvilised tulevanikud.

Linnapea Värner Lootsmann ja diakon Ahti Udam tervitasid kõiki advendiaja alguse puhul ning kutsusid oma kõnedes üles just hoolivusele ja armastusele inimeste vahel.

Suur oli laste rõõm, kes avastasid, et kuuse all olevast suurest kommikorvist jagub maiustusi kõigile.

Linnarahval oli võimalus viia koju kaasa esimesest advendiküünlast süüdatud Jõulutuli.

Täname südamest kõiki kohalolijaid ja soovime ilusat jõuluaega!