Hetkel elame teelahkmel, kus ühelt poolt on meeles hea elujärg ja suur majanduslangus ning teiselt poolt uute võimaluste otsimine ja valikute tegemine järgnevateks perioodideks. Uus Jõgeva maakonna arengustrateegia ja muutmisel olev Jõgeva linna arengukava peavad tagama meile jätkusuutlikkuse.

Tänase lehe vahel on linna 2011. aasta eelarve projekt, mis oli 1. lugemisel linnavolikogus 25. novembril ja on nüüd volikogu komisjonidele, fraktsioonidele ja avalikkusele arutlemiseks. Jõgeva linna eesmärgiks on võtta eelarve vastu veel enne käesoleva aasta lõppu, et juba uue aasta alguses saab linn kavade kohaselt tegutsema hakata. Kuigi eelarvemaht on küll võrreldes 2010. aastaga 2% vähenenud, siis vastuvõtmisel on eeldatavasti suurusjärk sama, sest kõik riiklikud vahendid pole veel täpsustunud. Prognoositud üksikisiku tulumaks on laekunud linna eelarvesse plaanipäraselt ja 2011. aastaks prognoosime 1,8% suurenemist. Majandusprognoosid näevad isegi 3–4% kasvu, aga kindlasti on see piirkonniti erinev. Jätkuvalt tuleb efektiivsemalt majandada ja tegutseda, et linnal oleks võimalik ka omatuludest tänavatesse ja objektidesse investeerida. Järgmise aasta planeeritud investeeringud on Estakaadi tänava lõik bussijaama juures, Alo klaveriklass, kergliiklus- ja kõnniteede renoveerimine ja lasteaia Karikakar uue hoone ehitamise alustamine.

Ükskõik milline käesolev aasta pole ka olnud, soovime alati, et uus eelarveaasta tuleks parem. Vaatamata sellele, millised on prognoosid. Lootus ja usk peavad alati jääma. Tähtis on see, et väärtustame seda, mis meil on – perekonda, kodu, tööd ja sõpru. See teeb meid tugevamaks ja kindlamaks. Nii saame hakkama. Kätte on jõudmas jõuluaeg. See on meenutamise, mõtete korrastamise ja soovide aeg. Kõik me unistame millestki. Oluline on see, et kõigile on need pühad omamoodi tähtsad ja vajalikud. Võetakse aeg maha, meenutatakse möödunut, peetakse lugu lähedastest, tänatakse hea sõnaga sõpru ja tuttavaid. Seejuures ei tohi me unustada neid, kes on meie kõrval ja lähedal. Unustada ei tohi abivajajaid. Üks heategu jõulukuul – see on kingitus, mida ei unustata.

Paljud Jõgeva linna elanikest ja sõpradest on teinud juba sel aastal ühe suurepärase heateo: annetused ja osalemine heategevuskontserdil „Kaunimad laulud“ on aidanud taastada Alo Mattiisenile kuulunud klaveri ja võimaluse luua Alo klaveriklass. Kontserdil saadud tunded ja emotsioonid elavad meie sees edasi. Aitäh kontserdi korraldajatele, esinejatele ja osalejatele!

Äsja süüdatud 1. advendiküünla leek annab meile soojust ja valgust. Annab aega mõtetele ja unistustele. Soovides oma lähedastele ja linnale unistuste täitumist ning uusi kordaminekuid, olete andnud oma panuse kogukonna ühtsele vaimule ja koostööle.