Juba enne, kui kell oli kukkunud, olid esimesed huvilised kohal. Tulijaid oli Lohusuust ja Piilsist, et oma silmaga näha ja käega katsuda, kuidas see leivategu ikka tänapäeval käib. Oli neid, kes vaatasid pealt, kuid enamus tahtis ikka oma käega kõik läbi proovida. Esimesed leivad ahjus, hakkas peagi levima mõnusat lõhna. Et nüüd oli veel natuke aega, tegime ka maitsestatud võid leivale määrimiseks ja panime kohvi ning teevee tulele.

Leibu sai palju ja pidime kaks ahjutäit küpsetama. Neid sai küll seemnetega, aprikoosidega, mustade ploomidega, hapukapsaga, singiga, kuid kõige enam maitses kiluga, kuhu sai veel munavõid peale määrida.

 Proovisime ka kodust peenleiba teha, nii nagu perenaised vanasti kodus tegid. Aga et korralikku õpetust selleks polnud, siis siit palve vanematele inimestele - andke meile teada, kuidas teie emadvanaemad seda tegid, oleksime väga tänulikud.

 Kõikidele soovijaile andsime kaasa ka juuretise, et koduski saaks ise leiba teha. Ainult unustasime hoiatada, et leivaküpsetamine tekitab sõltuvust, sest kui kord oled koduleiba maitsnud, siis poeleiba enam ei tahagi.   Täname kõiki osalejaid ja kui kellelgi on veel huvi või tahtmist, siis võime seda toredat üritust korrata. Selleks helistage 53465861 või kirjutage lohusuuselts@lohusuuselts.ee