“Volikoguga vallavanemal koostööd ei ole, on palju konflikte ja probleeme. Vallavalitsuses tehakse kõik välja pakutud ettevõtmised maha, initsitiiv surutakse alla. Vallavanem ise ei ole ettevõtlik inimene, tal ei ole initsiatiivi. Probleemid on juba ammu välja paistnud, oleme püüdnud neid rahulikult lahendada, aga see pole kusagile viinud,” ei soostunud Tarmo Tomson konkreetseid näiteid tooma.

Küll aga ütles ta, et Kaasikut vallavanemaks valides oli koalitsioonil temaga kokkulepe, et ametisse jääb Kaasik vaid kolmeks-neljaks kuuks ja astub seejärel tagasi.

“Meil oli selle koha peale teine inimene olemas, aga ta ei saanud kohe ametisse asuda. Kui see kokku lepitud aeg läbi sai, keeldus Kaasik tagasi astumast, väites, et ta saab ise hakkama.”

“Ega nad midagi konkreetset mulle vist ette heidagi,” pole Anneli Kaasik aru saanud, mida talle süüks pannakse. “Nii palju kui mina tean, pole see ka volikogus teemaks olnud, et omavahelist suhtlemist vähe oleks. Eks meie valla eelarve on, nagu see on, ja kui raha on vähe, siis paratamatult tekivad erinevad arusaamad asjade tegemisest.”

Kaasik tunnistas, et opositsioon on teda küll kogu aeg kritiseerinud, aga see käib opositsioonis olemisega kaasas. Umbusaldusavaldus hoopis koalitsiooni poolt oli talle üllatus.

Loe pikemalt Põhjarannikust.