Lombardia pealinnast Milanost saabusime õhtul Sardiinia saarele Olbiasse. Kuna õpilased olid juba enne interneti teel tuttavaks saanud, toimus peredesse jagunemine kiiresti.

Kolme projektipäeva mahtusid pärast kosutavat suplust Vahemeres ja meeleolukaid tutvumismänge rannas googledocs'is ühiselt koostatud 5-keelse sõnastiku abil rannataimede määramine, õpilaste koostatud videote vaatamine, seenioride seas läbi viidud intervjuude tulemuste tutvustamine, grupitööna erinevuste ja sarnasuste presenteerimine plakatil ning õppereis väikesel saarel asuvale looduskaitsealale.

Ent andkem sõna noortele:

Sardiinias meeldisid mulle kõige rohkem sealsed inimesed Nad olid nii avatud, sõbralikud ja abivalmid. Ma sain endale palju sõpru, kellega ma kindlasti ka edaspidi suhtlen.

Enne reisi ma arvasin, et Eestis on elu ilusam ja inimesed toredamad, aga selles suhtes ma pettusin - inimesed Itaalias on palju kenamad kui Eestis.

Kõik oli hästi organiseeritud. Ainult enne reisi oleks ma pidanud rohkem itaalia keelt õppima.

Reis andis mulle palju julgust ja enesekindlust. Parima meelega läheksin kohe Sardiiniasse tagasi. Sain head keelepraktikat.

Reis andis mulle palju uut, eelkõige uued tutvused ning ka arendas mu oskust suhelda teistes keeltes, mida on vaja palju praktiseerida. Sain palju teada itaallaste kultuurist ja kommetest, sain võrrelda seda Eesti omaga.

Mind üllatasid itaallaste iseloom ja kombed, heas mõttes muidugi.

Ma tean nüüd palju rohkem ravimtaimede kohta.

Kõik vaatamisväärsused meeldisid väga, olid väga uhked ja ilusad, Eestis selliseid ei leidu. Näiteks kirik, metroojaam jne... La Maddalena saar oli viimase peal.

Ma sain itaalia peres elada. Ma nägin imeilusat Itaaliat ja sain uusi sõpru.

See oli minu esimene projekt. Itaalias oli kõik lihtsalt suurepärane ja see oli kasulik kogemus minu tuleviku jaoks.

Reis oli ilus ja lõbus. Kõik oli meeldiv ning programm oli ka hästi koostatud. Ei olnud midagi negatiivset.

Kunagi ei olnud igav. Kõik oli huvitav ning väga meeldis loodust tundma õppida.

Reis oli parem, kui ma ette oskasin kujutleda. Mulle meeldib suhelda teiste maade inimestega.

Reisil polnud viga midagi, nii et ei tuleks muuta midagi. Ainul üks asi, kui võimalik, siis reisi pikkust muuta, ehk siis reis võiks pikem olla.

Mulle meeldis selle reisi juures kõik, absoluutselt. Olin kõigega rahul.

Järgmisel projektikohtumisel septembris oleme meie võõrustaja rollis. Selleks on vaja koostada film ürdipeenrast ning taimefotode kogu memory mängu koostamiseks. Kindlasti teeme külaskäigu ürditallu, kus valmistame tooteid ravimtaimedest. Kogume saaki meie lasteaia õuel asuvast ürdipeenrast. Samuti maitseme oma toodetest valmistatud toite ja joome teed. Kavas on veel rabamatk, seenelkäik ning palju muud huvitavat.

eTwinningu ja Comeniuse projekte toetavad Euroopa Liit ja Tiigrihüppe Sihtasutus