Kokku annetasid inimesed sünnipäevapeol 209,81 eurot. Vastavalt ettepanekule lisaks vald omalt poolt fondi algkapitali ühe euro iga annetud euro kohta, seega algkapitaliks peaks saama 419,62 eurot.

Fond jääks toimima pikaajaliselt, kogudes raha regulaarsete annetuste teel, mida saab teha nii raha vastavale kontole kandes, kui ka edaspidi toimuvatel vallaüritustel annetusi tehes. Kava kohaselt saaksid tulevikus soovi korral annetada ka ettevõtted. Selleks pakutakse kohalikus lehes alates järgmisest aastast ettevõtetele võimalust osta reklaam n-ö vallalehe heategevusleheküljel, kus reklaam on tavahinnast veidi kallim, tulu aga lisatakse heategevuslikku fondi.

Kultuurinõunik Kaija Velmet jagas fondi asutamise mõtet kommenteerides usku, et sauevallakad on üks ühtehoidev ja sõbralik kogukond, kes ei pea paljuks võimalusel aidata neid, kes mingil põhjusel abi vajavad. Sageli ei ole aga nii lihtne teada saada, kes abi võiks vajada, seda enam, et eestlane on oma olemuselt ju teadupärast tagasihoidlik ega tihka ka küsida.

Raha kasutamise üle hakkaks otsustama volikogu vastav komisjon. „Rahva poolt valitud volikogu liikmed peaks olema õiged inimesed, kes sellise heategevusliku raha kasutamiste üle suudavad otsustada nii, et see õigete inimesteni jõuaks. Hoiame kokku ja aitame üksteist ning muudame oma valla veelgi sõbralikumaks ja ühtehoidvamaks," lisas Velmet.

Õiguslikult vormistatakse fondi asutamine loodetavasti volikogu detsembri istungil, omamoodi sümboolselt - jõulude aegu. Kui mingil põhjusel peaks aga jääma fond ellu kutsumata, siis valla sünnipäeval kogutud raha annetatakse kogu summa ulatuses Maidla külas asuva raske ja sügava puudega lastega tegeleva Haraka Kodu toetuseks.