Septembri esimesed nädalad läksidki kiirelt sukeldudes ülepeakaela esimese saatesalvestuse ettevalmistustesse: koostati saate tarbeks kooli tutvustav tekst ja valiti fotod, selgitati välja abituuriumiõpilaste hulgast viktoriinimeeskond, valmistati ette ühisgümnaasiumi õpilaste abiga isetegevuslik tants ning õpiti selgeks ühislaul, mida saates esitada tuli. Esimeses saatevoorus pistis PÜG rinda Tapa Gümnaasiumiga ning kaasasõitnud fännid ei pidanud pettuma - PÜG viktoriinitiim kapten Hans Leis, Anne Serv ja Anneli Oru rõõmustasid fänne esimese eelvooru võidu puhul.

Teine eelvoor, mille lindistus toimus 10. novembril, kujunes samuti põnevaks duelliks August Kitzbergi nim Gümnaasiumi ja PÜG-i vahel. Teise saatevooru viktoriinimeeskond koosseisus Hans Leis, Anne Serv ning Mikk Pilliroog tõestasid, et Põlva Ühisgümnaasiumid õpilased on väga head loodusetundjad. Ka sellel korral oli PÜG-i kodutööd väga hästi tehtud ning maksimumpunktid video ja fotoseeria eest ei jäänud saamata. Täpsemalt vaadake aga juba saatest, millalgi 2013. aasta alguses.

PÜG edukas osalemine ei tuleks kõne alla ilma juhendajate, abiliste ega fännideta, kes kõik suuremal või veel suuremal osal kaasa on aidanud. Aitäh lauljatele, tantsijatele, õpetaja Krista Unterale, Maie Karakatšile, direktor Koit Noogile, videoringile ja Peeter Änilasele, aitäh kõigile abilistele, aga eriline kummardus suurepärastele noortele, kes saates PÜG-d on esindanud!