Hea oli seegi, et mängude teisel etapil, mis toimus 1. veebruaril, oli vähemalt Saadjärve jääl nii palju lund, et mingil määral suusatada sai.

11. jaanuaril Maarja- Magdaleenas toimunud I etapi võistlustest andsime ülevaate jaanuarikuu ajalehes.

Teisel etapil jätkati võistlemist Tabivere gümnaasiumis lisaks eespool mainitud suusatamisele veel kabes, naiste sulgpallis ja meeste lauatennises. Meeste kabeturniiril saavutas esikoha Koogi küla võistleja Kaarel Ots. Naiskabetajatest oli parim Karin Reisberg gümnaasiumi võistkonnast.

Meeste lauatennises saavutas esikoha Erlend Kesa gümnaasiumi võistkonnast ning naiste sulgpallis oli parim Ivika Lainevee jalgrattaklubi Vooremaa Centrum võistkonnast.

Talimängude suusatamine viidi läbi väheseid lumeolusid, libedust ja tuulist ilma trotsides Saadjärve jääl ligikaudu 3-kilomeetrilisel rajal.

Tugevad olid kõik need, kes võib-olla ainukese suusasõidu sel talvel said ette võtta.

Meesvõistlejatest läbis raja kõige kiiremini Tõnu Põldma vallavalitsuse võistkonnast. Naistest oli parim Mari Kipri gümnaasiumi võistkonnast.

Lastest olid kiiremad sõitjad Karmeli Kaasik ning Artur Kaasik MTÜ Juula Küla Heaks võistkonnast. Veteranide suusavõistluses saavutasid esikoha naistest Marje Raudsepp OÜ Äksi Puhkemaja ning meestest Rein Jõeveer gümnaasiumi võistkonnast.

Võistkondlikult saatis II etapil suur edu gümnaasiumi võistkonda, kes sepitsesid enda kasuks kõik kavas olnud alavõidud.

Viimasele, kolmandale etapile mindi võistkondlikus paremusjärjestuses Tabivere gümnaasiumi juhtimisel. Teise ja kolmanda koha pärast käis rebimine OÜ Äksi Puhkemaja, Maarja-Magdaleena küla ning MTÜ Juula Küla Heaks võistkondade vahel.

Kuna võistkondliku esikoha saatus oli kahe esimese etapiga juba otsustatud, siis käis viimase etapi aladel bowlingus ja mälumängus tasavägine võistlus peamiselt teiste auhinnaliste kohtade pärast. Bowlingus saavutas võistkondliku esikoha Koogi küla võistkond Tabivere aleviku ja OÜ Same võistkonna ees. Individuaalselt viskas bowlingus kõige rohkem punkte Koogi küla võistkonna esindaja Andrus Poolakese.

Ka mälumängus saavutas alavõidu Koogi küla võistkond, kus mängisid Heiki Jääger ning Rein Annuk. Mälumängus saavutas tasavägises heitluses teise koha MTÜ Juula Küla Heaks võistkond vallavalitsuse võistkonna ees.

Pärast lõppenud üheksat ala, kus võistkondadel läks arvesse seitse paremat ala, võitis ülekaalukalt talimängude võidukarika Tabivere gümnaasiumi võistkond 86 punktiga. Teise koha karika omandas OÜ Äksi Puhkemaja võistkond 65 punktiga. Kolmanda koha pärast võidelnud võistkonnad MTÜ Juula Küla Heaks ja Maarja-Magdaleena küla võistkonnad kogusid võrdse arvu punkte 64, kus juhendi järgi parem koht suusatamises andis kolmanda koha Juula võistkonnale.

Teised võistkonnad kogusid punkte järgmiselt: Tabivere alevik 55, OÜ Same 46, Vallavalitsus 45, Koogi küla 42 ja Jalgrattaklubi Vooremaa Centrum 11 punkti.

Osalema kutsutud firmad Mayeri Industries AS ja OÜ Baltic Connexion seekordsetel talimängudel ei osalenud ning teisedki võistkonnad ei suutnud peale Tabivere gümnaasiumi ja OÜ Äksi Puhkemaja võistkondade kõikidel aladel võistkondi välja panna. Kokku oli osalejaid üheksal spordialal 175.

Talv siiski jätkub ning märtsi esimestel päevadel osalevad valla võistkonnad 22. Eesti valdade talimängudel Jõhvis. Võisteldakse lauatennises, suusatamises, meeste korvpallis ja juhtide mitmevõistluses.