Kõige südimad olid soome keele õppijad, kes jätkasid kevadeni tunde kaks korda nädalas. Vene ja inglise keele õppijad pidasid seda intensiivsust liiga suureks ja õppisid teisel poolaastal üks kord nädalas. Ka täidetud ankeetidelt on näha, et inimeste elu- ja töökoormus on liiga tihe, et sinna mahutada veel intensiivne keeleõpe.

 Tagasiside näitas, et menukad olid meie aia-, tervise-, ajaloo-, arvuti- ja õiguskoolid. Kõikide koolitajate ja läbiviidud kursuste kohta lausuti ohtralt kiidu- ja tänusõnu. Küsisime ka, mis rahvakooli juures meeldib? Korraldajatel oli tore lugeda selliseid arvamusi:

  • Toimub kodu lähedal, sobiv kellaaeg ja toimumise sagedus, teavitus.
  • Käsitletavad teemad on asjakohased ja õpitut saab praktilises elus rakendada.
  • Mõistliku hinnaga saab ennast kodu lähedal harida.
  • Võimalus Kiili valla rahvaga koos targemaks saada.
  • Meeldiv õhkkond, hea korraldus.

Meeldiva õhkkonna loovad küll positiivselt meelestatud õpilased ise ja just sellised on olnud meie rohkem kui 70 õppurit. Siinkohal tahame veel kord tänada meie õpetajaid ja õpilasi, tänu kellele rahvakool eksisteerida saab.

Elamused teatris

Teatrireisid viisid sel õppeaastal huvilised Viljandisse, Pärnusse ja Rakveresse. Saime osa Ugalas etendunud poliitilise alatooniga lavastusest "Stockmannid". Sellest loost meenub, kui lihtne on üksikisikul muuta rahva arvamust ning kui suur on poliitika osa inimestevahelistes suhetes, sõpruses ja vaenus.

Endla teatris tutvusime naiste elu varjatud poolega, vaadates komöödiat "Tiramisu" ning kontsertdraama "Algus" andis jõudu uskuda, et kõik siin ilmas on võimalik, kui vaid julged astuda selle esimese sammu soovitu poole.

Külalislahkust pakkusid meile Rakvere teatri väike ja suur maja. Pisut hirmutava teemaga oli lavastus "Oscar ja Roosamamma: Kirjad jumalale", mida vaadates elasime kaasa poisile, kes elas oma elu viimaseid kahtteist päeva, kuid Ines Aru ja Üllar Saaremäe suurepärane näitlejatöö ning etenduse positiivne ülesehitus ei lasknud vaatajal noruspäi lahkuda. Seevastu suures majas pakkus rõõmu romantiline komöödia "Kui Harry kohtas Sallyt".

Jätkame kindlasti

Selline kirju see aasta meile oli. Kokku külastas teatrireise pea 100 inimest. Huviliste arv ja aplaus reisi lõpus ütlevad kõik - me jätka-me ka uuel õppeaastal.

Edukas esimene aasta annab rahvakoolile julgust järgmiseks aastaks valmistuda. Õppekava veel lõplikult koos ei ole, aga esialgsed plaanid on tehtud.

Enamus kursuslasi soovisid jätkukursusi oma valitud aines. Planeerime jätkata keele- ning arvutiõpet. Lisaks sooviti veel 14 erinevat kursust (psühholoogia, raamatupidamine, toitumine jne).

Arvestades Kiili elanike arvu, ei ole väga kirju õppeplaan mõistlik, aga midagi uut pakume kindlasti. Alati ootame ettepanekuid ja pakkumisi vallarahvalt.

Täname seniseid koostööpartnereid Kiili vallavalitsust, Kiili Varahalduse Sihtasutust, Kiili Gümnaasiumi, Kiili raamatukogu, Kiili Kunstide Kooli, Kiili Lasteaeda, Kiili Ettevõtjate Liitu, kes on meid hea sõna ja teoga toetanud.

Info uue õppeaasta kohta avaldame augustis-septembris. Tööd alustame taas oktoobris.

 Kohtumiseni!