Maavanem tunnustas Tartu maakonna kuldlugejaid

22. oktoobril 2010 toimus Tartumaa keskraamatukogu eestvõtmisel Eesti Kirjandusmuu-seumisaalis esimest korda Tartumaa kuldlugeja päev.

Lugemisaasta ettevõtmisena olid Tartumaa raamatukoguhoidjad sõelunud oma raamatukogu klientide seast välja kõige aktiivsemad, vaimuerksamad ja koostööaltimad. Esiletõstmist leidsid lugejad, keslisaks agarale laenutamisele on osalenud raamatukogu ettevõtmistes või on aidanud neid korraldada,kutsunud oma pereliikmeid ja tuttavaid lugejaiks, andnud raamatukoguhoidjale analüüsivat tagasisidet loetud raamatute kohta ning teinud ettepanekuid uuteteavikute hankimiseks.

Kokku oli lugejate austamispäevale palutud 47lugemis- ja raamatukogusõbralikku tartumaalast, kessaid ilusal tunnustamisüritusel Tartu maavanema kirjaliku tänuavalduse. (Loe täpsemalt Tartu Maavalitsuse koduleheküljelt www.tartumv.ee/?op=body&id=7&art=341).

Tõrvandi raamatukogukuldlugeja 2010 on Tiia Vesi.

Osavõtt Eesti Raamatukoguhoidjate Ühinguüleskutsest „Kingi raamatukogule raamat“

Ma ei tea, kuidas on läinud teistel raamatukogudel, kuid inimesi, kes soovisid Tõrvandi raamatukogule mälestuseks raamatu kinkida, oli üle ootuste palju – 24. Tõrvandi raamatukogu on südamest tänuliktublidele annetajatele:

Aivar Arvi, Jaan Aitaja, Kristin Aavakivi, AavoLang, Gerda Jušin, Üllar Ojaperv, Reet Sakk, KarinRuuder, Ülenurme Gümnaasium, Helin Laaneots, Asta Ehastu, Liisbeth Jõesaar, Patrick Patrael, Kristi Tuhkanen, Liina Miks, Tiina Laur, perek Roonurm, Viivi Ristoja, Nasta Pino, Janeriin Abrosimovja Tähtvere Päevakeskus.

Suur-suur tänu ka neile, kes kinkisid, kuid avalikku tähelepanu ei soovinud! Tänu kõikidele annetajatele on raamatukogu fond nüüd 91 raamatu võrrarikkam. Lisaks raamatutele annetati ka lastele mängeja ajakirju. Aitäh Katrin Tani ja Artur Ratmanov!

2010. a tõi Tõrvandi raamatukokku üritusi, uusi raamatuid ja lugejaid, senisest enam laenutusi. Nüüdon käes uus aasta, peod on peetud ja alates 3. jaanuarist on raamatukogu jälle rõõmsalt töös ja saginat täis.

11. jaanuaril toimus aasta esimene kohvikklubi ningsiis hakkame keskraamatukogust uusi raamatuidootama. Uus põnev ja tegus aasta on alanud!