Uue Ajastu Festival on teadvuse evolutsiooni ja globaalsete muutuste üks ilminguid - märk sellest, et maailm on muutumas. Milline oleks maailm, kui suurem osa inimesi elaks ja hingaks nendel sagedustel? Mis on õnn? Kuidas olla õnnelik? Korraldajad leiavad, et Põlvas toimuv festival on hea
võimalus selliste küsimuste üle mõtisklemiseks, nautides kontserte, inspireerivat kunsti näitustel ja projitseerituna linnaruumis.

Sel aastal on festival omandanud varasemast rahvusvahelisema mõõtme. Festivali korraldusprotsessi on kaasatud enam kui 30 Põlva kandi noort, kes on üheskoos Läti Ogre regiooni noortega projekti „Young Active Creative“ raames läbinud neli koolitussessiooni festivali korraldust puudutavate tõdede omandamiseks.

Tänavuse festivali korraldust toetab Eesti-Läti piiriülese koostöö programm. Lätis tipneb koostööprojekt samuti muusika- ja kunstifestivaliga. Ogres toimuv festival „Cita Vide“ võimaldab kogeda vahelduseks igapäevale uut olemust urbanistlikus metsas ning sealse festivali kavas on ka mitmeid Eesti artiste Läti publikule avastamiseks.

Õnne Sagedusel esinevad kahel laval paljud nimekad eestimaised ja välismaised artistid. Eestist on tulemas Tõnis Mägi ja Muusik Seif, Siiri Sisask oma uue rockalbumi kavaga, Tenfold Rabbit, August hunt, Popsid, Prägnantne Brigaad, Maikameikers, Jagaspace, Zebra Island jt.

Tänu koostööprojektile rikastavad festivali kava ka mitmed avastamist väärt Läti artistid. Teiste seas näiteks Sus Dungo, kelle kaheksat noort naisliiget Läti indie-popi haldjateks kutsutakse, või emotsionaalselt intelligentne pop-rock ansambel The Sound Poets, keda peetakse Läti praeguse aja üheks paljutõotavaimaks bändiks. Eesti austajate ning bändi enda soovil on taas kohal möödunud aastal maagilise elamuse pakkunud post-rocki viljelev Mooncake Venemaalt.

Festivalile võib julgelt tulla lastega, sest sel aastal on festivalil lasteala, mis võimaldab loovat tegutsemist ja eneseväljendust nii lastele kui nende vanematele.