Kuna torm kestab veel orienteeruvalt kella 12.00-ni, siis Elektrilevi hinnangul selguvad tegelikud kahjud ja taastamistöö pikkus pealelõunal. Esmane hinnang on, et kõigi rikete likvideerimine regioonis võib kesta käesoleva nädala lõpuni.

Päästjad käivad lahtiste liinijuhtmetega seoses ohtlike kohti tähistamas. Mis aga teele kukkunud puid puudutab, siis reageerib päästeamet sündmusele juhul, kui tegemist on ohuolukorraga s.t. takistus võib ohustada inimeste elusid.

"Ohtu hindavad hädaabikõne alusel häirekeskuse dispetšerid. Juhul, kui otsest ohtu pole, siis lasub takistuse likvideerimise kohustus teeomanikul. Neid tegevusi koordineerib siis Maanteeameti infokeskus Maanteeameti lepingupartneritega.
Praegusel hetkel saab häirekeskus hulgaliselt teateid teedele sealhulgas kõrvalteedele kukkunud puudest, millest tulenevalt on häirekeskus asunud regiooni korrapidaja korraldusel teetakistuste osas prioriteete seadma, et kasutada päästeressurssi võimalikult otstarbekalt," ütles päästeameti Lõuna päästekeskuse kriisireguleerimise büroo juhataja Arvi Uustalu.

Päästeameti Lõuna päästekeskuse ülevaade päästesündmustest kella 9.00 seisuga:

Jõgevamaa
Tormiga seoses pääste väljakutseid ei saanud. 

Põlvamaa
Eile öösel ja täna hommikul said päästjad 18 väljakutset, kus vajati nende abi elektriliinidele või sõiduteele kukkunud puude eemaldamisel.

Tartumaa
Eile öösel ja täna hommikul käisid päästjad 17-l korral eemaldamas teele või elektriliinidele kukkunud puid. Lisaks päästjatele tegelevad tormi tagajärgede likvideerimisega vabatahtliku päästjad, maanteeameti, Elektrilevi ja AS Tänavapuhastuse töötajad.

Valgamaa
Eile öösel ja täna hommikul käisid päästjad 17-l korral eemaldamas teele või elektriliinidele kukkunud puid ja murdunud elektriposte.

Viljandimaa
Eile öösel ja täna hommikul käisid päästjad 15-l korral eemaldamas teele või elektriliinidele kukkunud puid ja murdunud elektriposte.

Võrumaa
Eile öösel ja täna hommikul käisid päästjad 18-l korral eemaldamas teele või elektriliinidele kukkunud puid ja murdunud elektriposte. 

Jõgevamaal osalevad tormikahjustuste likvideerimise kordineerimisel ka
maavalituse töötajad eesotsas maavanem Viktor Svjatõševiga.