Kontsert on üks osa 31. märtsil Põlvas toimuvast programmist «Eesti palvetab». Kontserdile eelneb palveseminar Põlva kultuuri- ja huvikeskuses ning järgneb oikumeeniline (kogudusteülene) palvus Maarja kirikus.

Miks seda kõike vaja on?

Võib olla polegi, aga võib olla on just vaimulikud hetked need, mis elu siin Eestimaal veel püsti hoiavad. Eestlasele meeldib praalida, et me laulsime end vabaks, kuid seda, kui paljud põlved noil keerulistel aegadel palves olid, teavad vähesed.

Laulu «Looja hoia Maarjamaad » on koos Tõnis Mägiga laulnud sajad tuhanded eestlased. Ajal, mil inimestevahelised suhted ja osavõtlikkus üksteise eludest on vahetumas peenrahaks ning majanduskasumi ees langevad põlismetsad, on põhjust seda taas ühisel meelel laulda. Ikka selleks, et süda rooste ei läheks.

25. märtsil kell 13 toimub Põlvas teinegi vaimuliku sisuga muusikaline sündmus. Põlva muusikakoolis tuleb esitlusele CD-plaat «Laula Loojale». Plaadil kõlavad Eesti ühe viljakama vaimuliku vokaalmuusika autori Marje Singi duetid, mida esitavad Virge Ventsel ja Siiri Kalvik.

Esitlusel osaleb ka Marje Singi poeg Tunne Kelam, kes on ka pärast esitlust algava vaimuliku mõttekoja külaline. Vaimulik mõttekoda algab kell 14 Maarja kiriku pastoraadis Kesk 11 (Swedbanki maja III korrus).