Eriti sügava mulje jätsid meie noortele kutsevõistlustel osalejad, kes oma erialal suutsid võistelda väga professionaalselt, kuigi tegelikult seda ala alles õpivad. Enamik õpilastest mõistis kutsevõistlusi jälgides ja võistlejate häid tööoskusi imetledes, et õpitaval alal ongi vaja töötada nagu professionaal, et saavutada edu. Võistlustel sai jälgida 21 eriala kutseõppuri pingutusi. Teiste hulgas võistles plaatijate hulgas ka Palupera põhikooli vilistlane Janek Lohk. Meie praeguste õpilaste arvates oli tore näha, et väikesest maakoolist tuleb noori, kes tahavad pürgida kõrgetele saavutustele.

Hea oli nende arvates ka see, et võimalik oli vestelda ja esitada küsimusi huvi pakkuvate erialade kohta, sest aega oli piisavalt. Mitmed täitsid Rajaleidja kohvikus kutsesobivustesti, mille kaudu said varem koolis täidetud testidele veel lisaks teadmisi oma oskustest ja sobivusest ühele või teisele erialale.

Nauditi meelelahutusprogrammi esinejaid, ei puudunud ka suurlinlikud seiklused. Nimelt kaotas üks 8. klassi õpilane oma rahakoti koos dokumentide ja rahaga. Tore on tõdeda, et ausus on maailmas veel täiesti olemas ja rahakott kõige selles sisalduvaga oli toodud valvelauda. Suur tänu ausale leidjale.

Palju tänu ka SA INNOVELE, kes meile sellise toreda sõidu korraldas.

Palupera põhikooli 9. klassi õpilased Teele Tamm, Marlene Bandis, Kristel Alatalo, Kaisa Hallika, Artur Lõhmus, Andres Anton, Kris Käos ja Martin Vaerand