Riburada jäi neid vähemaks, kuni viimanegi − OÜ Sigwari oma − ukse lõplikult kinni pani. Millal see juhtus, Tauts täpselt ei mäleta, aga ikka hea mitu aastat on sellest möödas küll.

Lüganusel eile avatud OÜ Lüganuse Agro talupoe maja teatakse kohapeal kui vana meiereid või kukekombinaati (seal tapeti kanu ja valmistati neist turustamiseks sobivaid tooteid). Viimati toimetas seal Palu Grupi akna- ja uksetööstus, mis masu ajal pankrotti läks ja hoone mitmeks aastaks tühjalt seisma jättis.

Tänavu aprillis ostsid Vendi aiandustalu pererahvas ja ühtlasi OÜ Lüganuse Agro omanikud Aare ja Anne Vent maja ära. Et teha sinna pood ja midagi veel.

“Midagi veel” tähendab köögiviljatsehhi, kus oma talus toodetut väärindama asutakse ehk siis seda puhastatakse-hakitakse ja tehakse salateid ja igasugust muud värki. Leiba ja saia hakatakse ka seal küpsetama. Aga see on alles novembrikuu teema, sest praegu on ehitus veel natuke pooleli ja tellitud seadmed pole ka kõik kohale jõudnud. Seega praegu on jutt ikka eile avatud poest.