Talihooldustööd on libedustõrje ja lumetõrje. Lumesaju või tuisu ajal alustada lume ja/või lörtsi eemaldamist teedelt, tänavatelt ja platsidelt, kui lume- ja/ või lörtsikihi paksus on 10 cm. Sõidetavus teedel/platsidel/tänavatel tagada hiljemalt 10 tunni möödumisel lume ja/või tuisu lõppemisest.

Äärekiviga tänavad puhastada kuni äärekivini. Restkaevude talihooldus teostada selliselt, et oleks tagatud vee äravool restkaevudesse. Lume lükkamine kõnniteedele ei ole lubatud.

Märjamaa alevi kõnniteedel alustada lumetõrjetöid 5 cm lumekihi tekkimisel. Kõnniteede läbitavus (kõnniteed on lume- ja jäävabad) tagada hiljemalt hommikul kell 7.00, lumesaju või tuisu jätkumisel hoida kõnniteed lumevabadena kuni lumesaju või tuisu lõpuni.

Kõnniteedel libedusetõrjeks kasutada graniidisõelmeid fraktsiooniga 2-8 mm. Peenemaid osiseid kui 2 mm ja jämedamaid osiseid kui 8 mm ei või olla üle 10%.

Libedusetõrje teostada hiljemalt kella 7-ks hommikul. Kõnniteedelt on keelatud lume lükkamine vastu kõnniteeäärseid hooneid, aedasid või sõiduteele. Kõnnitee talihooldus teostada kogu kõnnitee laiuses.

Lepingu täitja teavitab tellija esindajat talihooldustööde alustamisest ja lõpetamisest telefoni teel s.o saadab vastava sõnumi telefonil 5306 3415 või e-postiaadressile mati.erik@ marjamaa.ee

Lumelükkaja on kohustatud pidama talihooldustööde päevikut ning võimaldama selle kontrollimist tellija poolt. Täitja on kohustatud varustama talihooldustöid tegevad masinad GSM/ GPRS/GPS jälgimisseadmetega ja tagama tellijale ligipääsu jälgimiskeskkonda.

Tellijal on õigus teha piiramatul hulgal päringuid talihooldustöid tegevate masinate tehniliste näitajate osas (täismass, võimsus).

Tellijal on õigus teha vajadusel tööde mahtude osas muudatusi. Samas muutub ka lepingu eest makstav tasu vastavalt tööde mahu muudatustele.

Oluline on toonitada, et lumelükkajad peavad teavitama vallavalitsust nii oma väljasõitudest kui ka töö lõpetamisest. Läbirääkimine on eriti vajalik just piiripealsetes olukordades: vallavalitsus püüab hoida teed talvel lahti, aga mitte teha ka liigseid kulutusi, et võimalikult palju raha jääks kevadsuviseks teehoolduseks.