2. Alkoholi müügipiirang ajab jooma
Pakuti ka, et suuremat joomist õhutab alkoholi müügipiirang: "Eks see alkoholimüügipiirang ole ka üks alko-kuritegude ja probleemide põhjustest. Kui sa pead igal juhul enne kümmet 190% tagavara soetama, sest hiljem ju osta ei saa, siis peo edenedes tuleb kogu see kraam sisse imeda, sest ostetud ju sai. Tulemuseks ongi purjusujumised, purjusjuhtimised ja purjuskaklemised. Kokkumistest, ära joodud maksast, lõhutud suhetest ja muust rääkimata!"

3. Keelduda ei ole võimalik
Toodi välja, et alkoholi tarbimine on lihtsalt kombeks ja teisiti ei kujutata pidu ette: "Eks sa katsu kollektiivis karsklane olla. Kohustuslik on juua sünnipäeval, pidupäeval, suvepäevadel. Kui ei võta, on kõige suuremad näägutajad just vanamutid."

4. Põhjusi tuleb otsida ajaloost
"Stress on üks eestlaste endeemilistest haigustest, pika orjapõlve tulemus. Ja praegune elukorraldus (korraldamatus) ei lase sellest isegi välja tulla, paranemisest rääkimata..."
"Eesti häda ja viletsus, eestlaste alkoholilembus, liigjoomine ja purjus peaga kaklemine tuleneb kommunismi ja kommunistide jääknähtudest."

5. Joojate tümitamine ja sallimatu suhtumine
Üks lugeja pakkus, et alkoholi tarbimist aitab vähendada see, kui joojatesse sallivamalt suhtuda:
"Eestlased elavad sissepoole, ei julge välja öelda oma arvamust ei naisele ega lastele ega vanematele, naabri eest poeb oma ukse taha peitu ja nutab seal patja pigem või paneb kärakat. Teatud mõttes on ühiskond endale selle probleemi ise tekitanud. Joojaid (väldin sihilikult sõna "joodikud"!) tümitatakse igal pool. No las nemad tarbivad, kui see neil oma hingevalu paremini taluda aitab, siis mis on see teiste asi! Joojad ja tümitajad on tegelikult ühe medali kaks poolt. Kui nad näevad, et neid enam ei mõistetagi igal tänavanurgal hukka, kaob probleem iseenesest ära. Jõudu sallivuseks!"

Hea lugeja, kas oled väljatoodud põhjustega nõus või on sul eestlaste alkoholilembusele oma seletus pakkuda?