"Water Ser'iga lõpetasime lepingu, kuna nad ei suutnud esitada vajalikku teostustagatist," räägib Kiili KVH juhatuse liige Sergei Kivi.

KIK-ist peaksid hankedokumendid tagasi laekuma juuni lõpuks. Augustis loodetakse Kivi sõnul hanke võitjaga juba leping sõlmida. "Kui kõik läheb nagu plaanitud, algavad sügisel Luigel ehitustööd," lausub ta.

Kuigi eelmiste hangete vaidlustamise tõttu on Luigel ehituse algus veninud, ei saa Kivi sõnul projekti rahastamistähtaeg läbi ning tööd teostatakse täpselt samas mahus, nagu oli algselt kavandatud. "Ehituslepingus on kirjas, et tööde tähtaeg on 480 päeva," ütleb Kivi. "Torutööd võtavad sellest umbes poole ehk 240 päeva. Seega peaks järgmisel sügisel Luigel kõigis majapidamistes vesi olemas olema."

Luige on hetkel vahest valla kõige probleemsem piirkond, sest alevikus on palju kohalikke puurkaevusid, mille vee kvaliteet ei ole hea. "Inimesed kurdavad, et vesi on halb ja haiseb," ütleb Kivi. "Vett ostetakse poest."

Kui Luigele otsitakse alles ehitajat, siis Kiili alevis on tööd juba pikemat aega tehtud. AS Terrat/AS Viimsi Keevituse kohta on Kiili KVH juhatuse liikmel vaid häid sõnu öelda.

"Kõik sujub plaanipäraselt, sest partner on väga hea," lausub Kivi. "Tähtajaks, 29. novembriks saavad Kiilis tööd kindlasti valmis." Kõik töödest huvitatud saavad end asjade käiguga kursis hoida ka Kiili KVH kodulehe kaudu (www. kiilikvh.ee), kus on üleval info valla eri piirkondades teostatavate vee- ja kanalisatsioonitööde kohta. Infot täiendatakse jooksvalt.