Hanke võitis AS IV Pluss, kelle pa­kutud hind on 130 884 eurot (sh käi­bemaks). Teise pakkuja hind oli üle 333 tuh euro, too sõiduk ei vastanud täies ulatuses ka valla poolt seatud tingimustele.

Uus buss Iveco Irisbus Crossway F2B antakse müüja poolt valla kasu­tusse maikuu jooksul. Bussis on 45 istekohta, mootori võimsuseks on 330 hj. Valge kerevärviga sõiduk on varustatud Webasto 30 kw aegpro­grammeeritava kütteseadmega.

Vastavalt hanketingimustele ostab müüja jääkmaksumusega liisingufir­malt välja valla praeguse koolibus­si Isuzu Qbus 31, mis on soetatud 2008.a.

Vald finantseerib uue sõiduki so­etamist 5-aastase liisinguga.

Suurema bussi soetamise vajadus kujunes mitmel põhjusel. Viimastel aastatel on laste arv vallas tublisti kasvanud, mistõttu aeg-ajalt kipub senine 32-kohaline buss kitsaks jää­ma. Arvukamate seltskondade puhul ei pea nüüd enam suuremat bussi mujalt tellima. Samuti on problee­miks praeguse Isuzu liiga nõrk alus­vanker, mis kruusateede jaoks kõige sobivam pole ning hakkas remondi­kulusid kaasa tooma. Nõrgaks jäi ka kütteseade ning karmima talvepaka­se korral kippus sõiduk mõnikord tõrkuma. Lisaks tekitas ebamugavu­si remondiesinduse puudumine Tar­tus. Uue bussi puhul on kõik need probleemid lahendatud.

Peamiselt kasutatakse valla auto­busse igapäevasteks õpilasvedudeks, samuti meie lasteaialaste, sportlaste jt transpordiks. Lisaks suuremale on valla kasutuses ka väiksem, 18-koha­line buss.