Abikõlblikud on hoonete täiendava soojustamise, akende vahetamise, küttesüsteemide ning ventilatsioonisüsteemide uuendamise kulud, uute keskkonnasäästlike seadmete (nt maa- ja õhksoojuspumpade, päikesepaneelide jmt) paigaldamine. Samuti on abikõlblikud vajalike ehitusuuringute ja ekspertiiside tegemise ning projekteerimise ja omanikujärelevalve kulud. Teostatakse ainult töid, mis on põhjendatud, mõistlikud ja vajalikud projekti elluviimiseks energiasäästu saavutamiseks. Viimistlustööd on abikõlblikud vaid ulatuses, mis on vahetult seotud energiatarvet vähendavate tegevustega.

Vallad ja linnad võivad esitada objekte, mis kuuluvad kohaliku omavalitsuse üksusele, v.a munitsipaalelamud. Objekt ei tohi samaaegselt olla välistoetusest rahastavate investeeringukavade põhinimekirjas, samuti ei tohi objektile olla eraldatud vahendeid muudest allikatest. Rohelise investeerimisskeemiga seotud tööd peavad olema lõpetatavad hiljemalt 2012. aasta lõpuks ning olema suunatud ainult energiasäästu suurendamisele. Kaetakse kuni 100% abikõlblikest kuludest, omaosalust projektidel ei ole. Tegemist on sihtotstarbeliste vahenditega, mida kasutatakse CO2 heitkoguste vähendamisele suunatud projektide ja toetusmeetmete rahastamiseks. Finantseeritavate objektide valiku teeb Vabariigi Valitsus ministeeriumide poolt esitatud nimekirjade ja Rahandusministeeriumi ettepaneku alusel. Juhtiv roll kogu protsessis on Rahandusministeeriumil kui finantseerijal ning järelvalve teostajal ning Riigi Kinnisvara AS-il protsesside praktilise korraldajana.

Luunja vald on esitanud taotluse kolme suure objekti osas: Luunja Keskkool, lasteaed Midrimaa ning kultuurimaja koos Luunja raamatukoguga. Põhilisteks kavandatavateks töödeks meie valla objektidel on seinte, katuse ning vundamendi soojustamine, samuti avatäidete (uste ja akende) väljavahetamine, küttesüsteemi rekonstrueerimine ja ventilatsiooni uuendamine või rajamine. Investeeringute kogumaksumuseks on hinnanguliselt 12,3 miljonit krooni. Kõnealuse kolme objekti näol on tegemist suurimate Luunja valla omandis olevate hoonetega, mille kogupindala ületab 7500 m2.