Mis tõi sind spordi juurde?

Niikaua kui mäletan, on mulle meeldinud sportida, joosta või hüpata ning teistega milleski võistelda. Kui pilli-ja tantsuõpingud olid rohkem ema poolt soovitatud, siis karate ja tõstmise valisin ise. Spordimehelikku käitumist õppisin ning pideva treenimishuvi sain oma esimeselt, karate treenerilt. Rahulikku ning tulemusele orienteeritud suhtumist õpetas tõstetreener Mellistes.

Oled saanud tänukirja Eesti Kultuurkapitalilt, milliseid saavutusi ise kõige rohkem hindad?

Jah, tõesti selline meeldiv üllatus Tartumaa parimate sportlaste tunnustamise tänuõhtul aset leidi s- Eesti Kultuurkapitali poolt anti mulle tänukiri spordi edendamise eest Tartumaal.

Ma arvan, et peale Mäksa spordiklubi taasasutamise võin üheks olulisemaks saavutuseks lugeda, et oleme juba mitu aastat järjest korraldanud Mellistes erinevaid tõstespordivõistlusi. Nendest tähtsaimaks pean Tartumaa suurmeistrite karikavõistluse rahvusvaheliseks kasvamist. Varasemalt oli sama Kõrvekülas toimuv võistlus ainult Eesti sportlastele. Sellel aastal toimub see juba kolmandat aastat rahvusvahelisena- ootame oktoobrikuus külla Läti, Leedu ja Soome sportlasi.

Kes on sulle eeskujuks?

Mulle on alati olnud eeskujuks need inimesed, kes endale seatud eesmärgid täidavad. Olgu need siis tippsportlased, pereliikmed või inimesed meie kodukülast.

Millised on sinu tulevikuplaanid?

Nii palju kui vanus ja tervis lubavad, proovin ikka tõstetreeningutega jätkata ning meistersportlase normatiivi täita. Kindlasti planeerin täiendada oma treenerioskusi ning saada kutsekvalifikatsiooni kolmas tase, et jätkata noorte treenimist. Koos Mäksa spordiklubiga on plaanis uute ja huvitavate võistluste toomine koduvalda.

Mis sind kurvastab?

Üldiselt olen rõõmsameelne, mind näeb harva kurvalt ja mõttessevajununa kusagil nurgas istumas. Aga muidugi kurvastab, kui lähedaste ja tuttavatega midagi halba juhtub või kui sporditrauma enda või mõne tuttava võistlusplaanid segi lööb.

Mis sind rõõmustab?

Suurimat rõõmu valmistab, kui töö juures kõik laabub ja treeningplaanid saavad võistlusel sajaprotsendilise lõpptulemuse. Samuti põlen nagu säraküünal tõstepõranda kõrval, kui mõni noor õpilane uut raskust vallutama läheb.

Mind rõõmustab veel, kui saan pärast rasket treeningut järgmisel hommikul magada kuni und jagub, lähedastele olen tuntud pärastlõunane ärkaja.

Milline on sinu sõnum vallarahvale?

Leidke endale või oma lähedastele tore hobi, mis hoiab tervist ja pakub rõõmu kogu perele. Soovin kõigile lumerohket suusa- ja kelguhooaja jätku!