„Inimene on läbi aegade püüdnud leida enda jaoks kas mingeid mustreid, värve, tähtede või  numbrite kombinatsioone, mis tähendaksid tema jaoks midagi erilist ehk kannaks endas teatavat maagiat. Abielu sõlmiseks sobivat kuupäeva valides soovib mõni paar, et valitud kuupäev oleks just neile teadaoleva tähendusega, samas teisele meeldib hoopis rohkem vastava aasta, kuu ja kuupäeva numbritekombinatsioon," rääkis Pärnu Maavalitsuse rahvastiku toimingute talituse juhataja Liis Rausk.

Pärnus tuleb 12.12.12 kroonpulmapidu

Pärnu Maavalitsuse kantselei rahvastiku toimingute talituse abielude kalender näitab, et 12. detsembriks on abiellumissoovist teada andnud 14 paari . Esimene abielutoiming on kell 9.00 hommikul, neljateistkümnes paar läheb saali kell neli pärastlõunal.

„Päev lõppeb abielujuubeli tähistamisega maavalitsuse saalis. Oma allkirjad jäädvustab abielujuubelite auraamatusse kroonpulmapaar - Maimo ja Voldemar Kaasik. Nemad abiellusid 12.12.1942 Raplamaal, seega just 12. detsembril on neil 70. pulmaaastapäev," rääkis Liis Rausk.

70 aastat õnnelikku abielu

Arstiametit pidanud kaasadel on elu jooksul tulnud ületada nii mõnigi raskus. Tänasel päeval on nad särasilmselt teineteisele otsa vaadates veendunud, et tehtud on ainuõige valik, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Kaasikute sõnul on pika ja õnneliku abielu saladus imelihtne. "Selle saladus on armastus, ühtekuuluvus, andeksandev meel ja jumala õnnistus, mis on meie peal olnud," ütles Voldemar 31. oktoobri saates.

Sellised pisiasjad, nagu armas tervitus hommikul, tänusõnad söögilauast tõustes või paar suudlust põsele, on selle paari elus igapäevased.

Maimo ja Voldemar on ühiselt suureks kasvatanud kolm last. Neil on kümme lapselast ja kuus lapselapse last.

Abielu registreerimised maagilistel päevadel Pärnu maavalitsuses:

07.07.07 - 16 paari

08.08.08 - 13 paari

09.09.09 - 6 paari

10.10.10 - pühapäev, abielusid ei sõlmitud

11.11.11 - 11 paari

12.12.12 - 14 paari