Kõik rühmad astusid ette kahe tantsuga, millest vähemalt üks pidi olema tantsujuhi või -rühma liikme omalooming ja teine võis olla eesti rahvatants.

Saalis jälgis etteasteid žürii: tantsujuht Tiiu Tauram, Pärnu lin­na kultuurispetsialist Alli Põrk ja Pärnumaa Rahvakultuuri Keskuse spetsialist Aire Koop. Publikul oli võimalus valida oma lemmiktants.

Pärnoja sõnul tõuseb nii rahva­riiete kandmise oskus, tantsude kui tantsijate esinemistase märgatavalt iga tantsupäevaga: ,,Võrreldes esi­mese kokkusaamisega on see lau­sa mäekõrgune." Ligi kolm tundi kestnud etteasted võttis žürii kok­ku väljavalitute autasustamisega. ,,Oma tantsu" segarühmade pree­mia pälvis Seltsi Kajakas juhen­daja Helje Peet tantsu ,,Unistus" loomise eest. Naisrühmade ,,Oma tantsu" preemia võttis vastu Kädi Pärnoja, kelle tantsu ,,Mälestuste aeg" esitas Pärivere tantsurühm Kurverid. Publiku preemia pälvis Paide tantsurühma Suvilill juhen­daja Vilma Okas tantsu ,,Memme polka" eest. Aire Koop tänas kõiki osalejaid, abilisi ja tantsude loojaid: ,,Lillede asemel kingime täna paki rukkililleseemneid ja Rahvakultuu­ri aastaraamatu 2012. See on imet­lusväärne, mida te suudate!" Kädi Pärnojale hilinenud juubeliõnnitlu­si üle andes soovisid kõik taas kahe aasta pärast Vändras kohtuda.