Linnageodeet Veiko Viili sõnul jagati erialaseid teadmisi ja kogemusi ning püüti ühiselt võimalikele probleemidele lahendusi leida. Seminar oli selleks sobiv formaat ja tekkiv arutelu toimis tõhusa õppeprotsessina. „Heameel on tõdeda, et enamus maakonnalinnasid oli esindatud. Näiteks maakorraldus on detailiderohke valdkond ja spetsialistidevaheline koostöövõrgustik toob kasu kõigile osapooltele," pidas Veiko Viil seminari kordaläinuks.

Maakorralduse ja geodeesia spetsialistid said kokku juba 25. korda. Kuressaare linna maanõunik Ruth Kalamees märkis, et esimene kokkusaamine toimus 1995. aastal: „Viljandi Linnavalitsuses kohtusid tookord viie maakonnalinna - Kuressaare, Rakvere, Paide, Viljandi ja Valga Linnavalitsuse - maakorraldajad, et  üheskoos arutada, kuidas omandi- ja maareformi omavalitsustes paremini ellu viia. Esimene kokkusaamine, probleemide tõstatamine ja koos lahenduste leidmine oli osalejatele väga kasulik," meenutas Ruth Kalamees töise traditsiooni sündi, lisades, et seadusi on aina juurde tulnud ja nende elluviimist on hea üheskoos analüüsida. „Nii ongi aastatega seminaridel osalejaid lisandunud. Omavalitsused on arenenud, juurde on tulnud täiendavaid tööülesandeid ja uusi ametikohti. Töö on võtnud järjest digitaalsema suuna ja andmestike detailsus on suurenenud."

„Alates septembrist pole kinnistu võõrandamisel enam võimalik uue omaniku aadressi kinnistusraamatust leida ja kõigi uute maaomanike aadressid tuleb otsida ükshaaval rahvastikuregistrist. Täiendavat tööd toob ka 2013. aastal kehtima hakkav kodualuse maa maamaksuvabastus, sest tuleb kontrollida, kas elamumaa omaniku rahvastikuregistrijärgne elukoht on vastavuses tema omandis oleva elamumaa aadressiga," toob Ruth Kalamees esile mõned aktuaalsed ja väga töömahukad probleemid. „Enne kui aadressiandmete süsteemis katastriüksuse aadressi muuta saab, tuleb eelnevalt korrastada hoonete aadressid ehitisregistris. Ehkki enne on maa ja sinna peale ehitatakse hoone, mis peab saama aadressi maaüksuse aadressi järgi."

„Ehitusgeodeetiliste tööde poole pealt arenes välja kaks põhilist teemat, millest üks oli seotud geodeetiliste tööde esitamisega ehitisregistrisse ning teise teema valupunktid olid kommunikatsioonivaldajad ja nende vastutus koos järjekordse riikliku registri loomisega," sõnas Kuressaare linnavalitsuse geoinfo spetsialist Hannes Rohulaid. „Mõlemad riigi poolt väljakäidud uuendused seminaril osalejatelt sooja vastuvõttu ei saanud, sest juba toimivat süsteemi ei ole otstarbekas lõhkuda, sest erilist kasu see juurde ei tooks. Seminaril kooskäinud spetsialistid otsustasid üksmeelselt oma ettepanekud seadusekirjutajale edastada."

Veiko Viil soovitab kõigil sama valdkonna töötajatel aeg-ajalt koos käia. „Lisaks tööga seotud ülesannete arutamisele, on oluline saavutada tutvusringkond või -võrgustik, kes on probleemide ilmnemise korral lahenduste leidmisel abiks. Seda ühtlasem ja kvaliteetsem on lõpptulemus," võttis Veiko Viil seminari ühe olulisima kasuteguri kokku.

Kuressaares on varem kohtutud 1996. ja 2001. aastal. Võrreldes kolleegide viimase külaskäiguga on linnas palju muutunud, seetõttu oli kokkutuleku programmis ka linna tutvustav ringkäik.