„Soovime esile tõsta tublisid inimesi, kes on oma piirkonnas liiklusohutuse ja  -kasvatuse alase teavitustööga ja uuenduslike ideedega silma paistnud. Neid inimesi on tegutsema ajendanud soov hoida kõige väärtuslikumat - meie elu ja tervist," rääkis Maanteeameti lõuna regiooni liikluskasvatuse osakonna juhataja Kai Kuuspalu.

Tublimad liikluskasvatajad valis välja  komisjon, kuhu kuulusid nii Maanteeameti lõuna regiooni töötajad kui ka eksperdid mujalt. Kandidaate said esitada kõik soovijad. „Eriti aktiivsed olid koolid ja lasteaiad. Järgmisel aastal ootame suuremat osalust omavalitsustelt, maavalitsustelt ja teistelt riigiasutustelt," ütles Kuuspalu.

Esmakordselt tunnustas Maanteeameti lõuna regioon silmapaistvaid liikluskasvatajaid  2009. aastal. Sel aastal toimus tänuüritus 8. detsembril Tartus Villa Margaretha restoranis. 

Tunnustuse pälvisid järgmised inimesed ja asutused:

Liikluskasvatuse Aasta Õpetaja

OÜ Autokoolitus õpetaja Tiit Ratnik

Elva Lasteaia Murumuna tervishoiutöötaja Krista Loog

Räpina Ühisgümnaasiumi õpetaja Madis Punson

Sõmerpalu Põhikooli õpetaja Tiiu Alter

Kiigemetsa Kooli õpetaja Merje Talistu


Liikluskasvatuse Aasta Kohalik Omavalitsus

Põlva linnavalitsus

Võnnu vallavalitsus


Liikluskasvatuse Aasta Sündmus                          

Lõunakeskuse liikluslinnas toimunud koolitused, mida aitasid läbi viia Marek Oolo (Hawaii Express), Alo Abiline (Playland OÜ) ja Kerli Kaldmaa (Lõuna Prefektuur).  

Tartu jalgrattakool, selle koordinaator Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna liikluskorraldusteenistuse projektijuht Toomas Põld.

Andragoogika koolitus autokoolide õpetajatele, mille korraldasid TÕRU õppekeskuse koolitajad Erle Nõmm ning Reet Valgmaa.


Liikluskasvatuse Aasta Koostööpartner

Lõuna Prefektuuri korrakaitsebüroo juht Indrek Koemets

MTÜ Roheline Liikumine, säästva transpordi ekspert Ilmar Peeter Part

Konguta Kooli 6. klassi õpilane Ester Vulff

Endine Tartu Kivilinna Gümnaasiumi õpetaja, praegune Audentese Erakooli õpetaja Krista Kinkar