Vapimärk on Viljandi maakonna kõrgeim autasu Viljandimaal alaliselt elavale inimesele, kes on oma töö ja tegevusega eriti silmapaistvalt kaasa aidanud maakonna arengule. Vapimärgi asutas Viljandi Maavalitsus Eesti Vabariigi 85. sünnipäeva auks. Esimene Vapimärk omistati kodu-uurija Enno Piirile, eelmisel korral pälvis selle kogu oma elu suusatamisele ja noorte juhendamisele pühendunud suusatreener Urve Bergman.

Ettepaneku Vapimärgi andmiseks võivad teha kõik inimesed. Taotlus peab olema kirjalik, vabas vormis ning eraldi blanketti selleks vaja ei ole. Esitada tuleb kandidaadi ees- ja perekonnanimi, tegevusala, teenete kirjeldus ja andmed esitaja kohta.

Ettepanekuid kandidaatide kohta oodatakse kirjalikult Viljandi Maavalitsuse kantseleisse (Vabaduse plats 2, 71020 Viljandi) 31. jaanuariks 2011.

Viljandimaa Vapimärgi andmise otsustab maavanema moodustatud vastav nõukogu. Vapimärgi pidulik üleandmine leiab aset 23. veebruaril korraldataval maavanema, omavalitsuste liidu esimehe ja Kaitseliidu Sakala maleva pealiku vastuvõtul, millega tähistatakse Eesti Vabariigi 93. sünnipäeva.

Viljandimaa Vapimärgi statuudi leiate: http://mv.viljandimaa.ee/?op=body&id=291