Maikuu on Harku vallas heakorrakuu. Kutsume kõiki vallaelanikke üles korrastama oma koduümbrust ning märkama koristamist vajavaid kohti ka kodust kaugemal.

Heakorrakuu raames ja ka pärast selle lõppemist pöörab vallavalitsus eriti palju tähelepanu kinnistute heakorrale, hooldamata kinnistute omanikele tehakse ettekirjutus maatüki korrastamiseks.

Hooldamata kinnistud rikuvad ära kogu ümbruskonna üldilme ja seetõttu on oodatud kõik teated sellistest kohtadest tel. 600 3866, e-posti aadressil harku@harku.ee, kerttu.ellermaa@harku.ee.

Koos saame hea seista selle eest, et meie looduskaunis koduümbrus säiliks sellisena ka edaspidi.

Ohtlike jäätmete Kogumisring

Heakorrakuu raames pakume elanikele oma kodukandis võimaluse tasuta ära anda erinevaid jäätmeid. Samaaegselt toimub kaks kogumisringi - ohtlike ning elektroonika jäätmete kogumisring.

Ohtlike jäätmete kogumisringil saavad valla elanikud tasuta ära anda majapidamises tekkinud ohtlikud jäätmed nagu kasutatud õlid, õli sisaldavad jäätmed, kasutatud akud, värvi-, liimi- ja lakijäätmed, lahustid, mürgid ja tõrjeained, elavhõbedat sisaldavad jäätmed, raskeid metalle sisaldavad patareid ja väikeakud. Antud ringid on mõeldud ainult eraisikutele, ettevõtetelt ohtlikke jäätmeid vastu ei võeta.

Eraettevõtted on kohustatud ise üle andma oma ohtlikud jäätmed vastavalt jäätmeluba omavale jäätmekäitlejale. Ohtlike jäätmete kogumisauto ei võta vastu vanu elektri- ja elektroonikaseadmeid ning autorehve.

Elektri- ja elektroonikaseadmete tarvis toimub paralleelselt ohtlike jäätmete kogumisringiga elektroonika jäätmete kogumisring, mille käigus saab ära anda külmkapid, pesumasinad, arvutid, telefonid, raadiod, televiisorid jms. 

Ohtlike ning elektroonika jäätmete kogumisring

Käesoleval aastal toimub ohtlike ning elektroonika jäätmete kogumisring laupäeval, 21. mail. Autod peatuvad järgmistes peatuspaikades:

  • 09.30-09.50 Harkujärvel Germund Kaup esisel platsil
  • 10.00-10.20 Harku alevikus Instituudi teel telefoni alajaama platsil
  • 10.50-11.15 Tutermaal korterelamute piirkonnas
  • 11.25-11.50 Kumnas endise poe esisel platsil
  • 12.20-12.40 Väänas korterelamute esisel platsil
  • 13.10-13.30 Keila-Joa Sanatoorse Internaatkooli katlamaja juures
  • 13.45-14.15 Vääna-Jõesuus bussipeatuse taga oleval platsil
  • 14.30-14.50 Muraste bussipeatuse juures
  • 15.10-15.30 Pangapealse lasteaia parklas